2019 35. kitabı
Okunma: 14 Aralık 2019 08:39
Bir masal gibi ama gerçek siyasi olayları anlatan şuana için bile çıkarımlarda bulunulacak güzel bir kitap. Akıcı ve kendisine bağlayan bir eser. Ahh John ahh johnn Ciftiligini kötü yöneten bir insandır John ve hayvanlar artık kendilerinin sömürülmesine dayanamamislar ve yönetime el koyacaklardir. Bundan sonrası spoiler içerir. İlk başta herşey çok güzeldir tabi bütün hayvanlar mutlu kurtulduk derler johndan, artık kimse bizi sömürmeyecek. Ama ilk dk bir problem çıkar inekler saatlerdir sagilmadigi için memelerinde çok süt birikmistir. Domuzlar hemen olaya müdahale ederler ve inekleri sagarlar sonrasi mı çok güzel bir yöntem bulurlar. Domuzların sağlığı için süt gereklidir he bir de elma ve bütün hasattaki elmaları ve sütleri kendilerine ayrılmasını isterler. Biz sizin yerinize düşünüyoruz bu bizim hakkımız derler sağlıklı olalım ki size daha fazla hizmet edelim. Tabi bütün hayvanlar bunu kabul ederler çünkü kimse johnun geri gelmesini istemiyor değil mi. İlk başta bir sürü kurallar konur artık kimse insan gibi olmayacak insan gibi yasanilmayacak insanların evi eşyaları kullanılmayacak. Günler geçer Napolyon ve snowball isimli iki domuz öne çıkar. Ve bir konuda anlaşmazlığa düşerler bunun üzerine çiftlikte ayrılık başlar ve tam herkes snowball isimli domuzun dedigini yapmaya karar verdikleri anda Napolyon 9 köpekle snowball isimli domuzu çiftlikten kovar. Artık herkes Napolyon u dinleyecktir çünkü kimse johnun geri gelmesini istemez. Snowball' in kovulmasina neden olan ayrılığı çıkaran napolyonun kabul etmediği teklif, birkaç hafta sonra Napolyon tarafından hayvanlara aslında bu benim teklifimdi bunu benden snowball çaldı diye duyurulur . Sonuç kimse johnun geri gelmesini istemiyordur. Herkes napolyona uyacaktır. Bir süre sonra Napolyon halk meclislerini de kaldırır artık biz seçkinlerin konuşması karar vermesi yeterlidir der. Hatta birde artık johnun evini kullanacağım der. Kimse johnun geri gelmesini istemez değil mi. Bütün hayvanlar yine seslerini çıkarmazlar. Çünkü kimse johunun geri gelmesini istemiyordur. Hikaye böyle devam eder... Dönemin siyasi olaylarını yeren bir hikaye..
Hayvan ÇiftliğiGeorge Orwell · Can Yayınları · 2024296,7bin okunma