2019 6. kitabı
Yaratılış süreci ile başlayıp ardanın oluşumu ince ince işleyip tüm detaylarıyla göz önüne seren bir yazar var. - Öncelikle olm sen bunu nasıl yazdın? - O kadar miti nereden buldun? - Elfçe'yi nereden çıkardın? Birde ömrün yetseydi bu kitap nasıl bir hal alırdı. Kitap süregelen bir düzenden karmaşaya,savaşlara,kin,nefret,aşk,ihanet,mit,tanrı bütün tuşlara basarak bölüm geçmeye çalışan bir çocuk edasıyla tüm kozlarını kullanmış.Fakat bunu öyle bir sırayla yapmış ki hiç sırıtmamış. Beni en çok etkileyen yiğit Fingolfin Eru'nun aslanı,gözünün gördüğü hiçbir şeyden korkmayan yiğit, yürüyüşün ölümü korkutuyor. Melkor'un karşısına çıkıp teke tek dövüşüp onu yaraladıktan ölen yiğit adına ağıtlar yakıyoruz. Noldorun efendileri seni asla unutmayacak. Kötülüğün, gücün ve entrikanın en üst seviyesini ey Melkor senden büyük Eru var. Son olarak silmariller için kendini harap eden Feanor'un ölümü insanı derinden etkiliyor. 'Çünkü ruhunun aleviyle bedeni küle döndü ve duman olup süzüldü. Onunkine benzer ölüm ne görüldü ne de duyuldu. '
SilmarillionJ. R. R. Tolkien · İthaki Yayınları · 20186,5bin okunma
Nedense Glorfindel'e ayrı bir samimiyetim var tüm karakterler içinde.
Tom Bombadil
Kadim bir balrog ile dövüşen yiğidin kartalların efendisi tarafından bedenini orklara yem etmemiş olmaması ise ayrı bir güzel