2019 11. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2019 02:42
3 ayda okuduğum tek kitaptır. Belki biraz yoğun zamanıma geldiğinden belki de kitabın ‘orta’ kısmından sıkıldığımdan.. Orhan Pamuk’u çok severim en sevdiğim ve yüzümde koca bir gülümsemeye sebep olan özelliği de kitaplarını okurken bir başka kitabından birilerini görmektir. :) Bu kitap tabii ki müzesi olduğu için daha da dikkatimi çekmişti. Fakat ben kitabı bitirdiğimde değil, sanırım 300. sayfalardayken gittim müzeye. Bu çok da bişey değiştirmedi bence, bitirdikten sonra anladım. Müze güzel ve gerçekten yaşıyorsunuz, hissediyorsunuz, onlar içimi üzülüyorsunuz yani amacına ulaşmış. Emek var ortada bir kere, fikir var! Her şey çok hoş ama kitabın ayrıntısı çok fazla geldi bana. Hikayeye, konsepte, kurguya kitaba başlamadan önce baktığımda daha sürükleyici olacağını düşünmüştüm ama yanıldım. Bizi hiç alakadar etmeyecek bilmem kimin bilmem kiminin saçma sapan olaylarını atlayarak okudum açıkçası... Yine de tavsiye ederim müzeyi de muhakkak gezin :)
Masumiyet MüzesiOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 202460,6bin okunma
Ceren Seyman
Onca şeye rağmen 10 puan evet çünkü kitap da yazar da bu puanı hakediyor bu uygulamada. Sıkıldığım için ve evet 3 ayda okuduğum için sanırım sorun bende :))
Yaw nasıl bu kadar geç bitirirsin bugün kitaplarıma baktım kitapları seri okumak için en kısa zamanda bi Orhan Pamuk kitabı okuyacağım dedim :)