2019 28. kitabı
Okunma: 19 Aralık 2019 14:47
Kitap Mrs Dalloway’in o gece vereceği parti için yaptığı hazırlıklarıyla başlıyor ve hayatını, tercihlerini sorgulamasıyla devam ediyor. Kitap bilinçakışı tekniğiyle yazılmış ve kitaptaki karakterlern tahlili bence çok iyi yapılmıştı. Birinci dünya savaşında arkadaşını kaybeden Septimusun intihara giden süreci ve aşkı, Clarissanin ilk aşkı Peterin yıllar sonra Clarissayı ziyarete gelmesinin ve geçmişte yapılan tercihlerin yarattığı kafa karışıklıkları kitapta çok güzel işlenmiş. Clarissanın yolda yürürken evliliği üzerine düşündükleri, artık Clarissadan eser kalmayışı, adının dahi Mrs. Dalloway oluşu, verdiği partinin eleştirilmesi üzerine yaşadığı aydınlanlamalar bana kalırsa her kadının ilişkilerinde yaşadığı noktalara değiniyor. Geçmişte yaptığımız tercihler üzerine düşünmemizi sağlayabilecek, yılların bizden fark etmeden neler götürdüğünü anlayabileceğimiz bi kitap olduğunu düşünüyorum. “Her tercih bir vazgeçiştir” Bu kitap aslında uzun zamandır aklımdaydı ama acele etmiyordum. Sara Ahmedin Feminist Bir Yaşam Sürmek adlı kitabını okumaya başladıktan sonra bu kitaptan bolca bahsettiği için onu bırakıp önce bunu okumaya karar verdim. İkisi de önerimdir
Mrs. DallowayVirginia Woolf · Kırmızı Kedi Yayınları · 20185,9bin okunma