2019 47. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2019 18:57
Oğuz Atayın içinde korkuyu beklerkenin de yer aldığı toplam 8 öyküsü bulunan kitabıdır. En beğendiğim öykü tabii ki kitaba ismini veren korkuyu beklerken oldu. Aslında çevremizde olan olayların belli belirsiz bizi ne kadar etkilediği, kafese kapattığı, beynimizi meşgul ettiğini öyle güzel işlemiş ki Atay... Korkunun pençesine takılıp tüm hayatını alt üst eden adam aslında bize tüm insanlığı temsil eder. Genel hayat kuralları adı altında bize öğretilen - dayatılan- yargıların bizim hayattaki tüm kararlarımızı etkilediğini görüyoruz. Kapalı cümlelerle okuyucuyu düşünmeye zorlayan bir kitaptı. Dili biraz zor olabilir ancak dikkat vererek okunduğunda her cümlesi insanı içine çeken bir kuyu gibiydi. Bazı cümleleri satırları tekrar okumam gerekse de harika Bi deneyimdi. Oğuz ataya öykülerinden başlamak daha kolay olur diye düşünmüştüm fakat öyküsü bile bu kadar melankolik ise romanları biraz gözümü korkuttu. Son öyküsünün finalini "ben buradayım okuyucum, sen nerdesin acaba?" diye bize seslenmesi kitabı vay be diyerek kapatmamı sağladı. Kalemine sağlık Oğuz Atay
Korkuyu BeklerkenOğuz Atay · İletişim Yayıncılık · 202233,4bin okunma