·360 syf.····Okunma: 24 Aralık 2019 12:25 ●ŞATO| Selamlar Franz Kafka' yi sevmeyeniniz azdır bunu biliyorum. Okuduğum diğer kitaplarında aldığım tadı bu kitapta alamadım. K isimli Kadastro memuru arkasında her şeyini bırakarak ona gelen haberle şatonun bulunduğu köye gelir. Karşılaştığı herkes onun şatoyu ulaşmasını engeller, hiçbir araba oraya gitmez diyerek uzaklaştırmaya çalışırlar. Kalmak için yer aradığı sırada beylerin kaldığı bir hana girer ve Klamm' in sevgilisi Frieda' ya aşık olur. Klamm ise kimse tarafından asla görülmeyen ulaşması zor Şatoda bir yetkilidir. Durum böyle olunca K ve sevgilisi Frieda kalacak yer bulamazlar. Burada kalabilmesi için çeşitli zorluklara ve iftiralara katlanmak zorunda kalır memur K.
Sindire sindire okuduğum bir kitap oldu tıpkı tüm Kafka kitaplarında olduğu gibi. Konusunu gerçekten beğenmedim. Dönüşüm, Dava kadar beni etkilemedi, sonunun Kafka öldüğü için tamamlanmamış olmasından ötürü olabilir. Alt tabakanın asla üstlere ulaşıp derdini anlatamadığı bir dünyaydı. Hancı kadının gerçekte kim olduğu bir muamma kaldı. Kafka severlere tavsiyemdir.