2019 149. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2019 18:08
Aralık‘ta seçtiğim kitaplara baktığımda bilinçaltı, düşünce gücü konularının ağırlıklı olduğunu fark ettim. Bu kitapta onlardan biri. 2020’ye bomba gibi girecek gibiyim, gibi gibiyim gibiyim, gibi gibi gibiyim, gibi gibiyim gibiyim... (dün akşam dilime dolanan şarkıdır-grup gündoğarken/gibi gibiyim) . Ne güzel bir kitap okudum yine. Bir romanın içinde bu konular ancak böyle güzel işlenebilirdi herhalde. Kurgusu, soruları, cevapları, düşündürmesi çok başarılıydı. Hipnozcu bir karakter, onun kızı, bir pilot ve onu çok iyi gözlemleyen eşi ve rastlantılar?(mı acaba). Hipnozun tesiri, insana yaptırdıkları, kendi gücünün farkına varma, ruhun ölümsüzlüğüne inanma, inanç yasası, çekim yasası, gerçeklik gibi konuların harmanlanması. Tavsiyemdir. Sahi siz çevrenizdeki hipnozcuların farkında mısınız? “Oraya gitme başına bir iş gelir, araba alma kaza yaparsın, ondan uzak dur seni üzer, şöyle yaparsan günaha girersin, bunu yemezsen büyüyemezsin, sen şunu yapamazsın, sen böyle şeylere gelemezsin,sen anlamazsın... vb.” bu cümlelere hangimiz maruz kalmadık ki? Yazar kitapta bu tip cümlelerden önerme, onaylama olarak bahsediyor ve şöyle diyor: “Kabullendiğimiz kavramlar kalabalığı duyduğumuz, gördüğümüz ya da dokunduğumuz tüm önermelerden çıkıp bizim gerçeklerimizi oluşturuyordu. Gerçekleşenler isteklerimiz ya da düşlerimiz değil, kabullendiğimiz önermelerdi.” “Önerme: Bakış açımızı değiştirmemizi sağlayan her temas.” “Kimse benim için kararlar alamaz; tavsiyesini kabullendiğimde, o yönde davranmaya karar veren merci ben, kendimim. Bin farklı şekilde ‘hayır’ demeyi seçebilirim.” (s.93) En büyük özgürlüğümüz seçme hakkımız. Seçin. Kendiniz olmayı seçin. Hayatınızın sorumluluğunu almayı seçin. Sevmeyi seçin. Kabulü seçin. Okumayı seçin..
HipnozcuRichard Bach · April Yayıncılık · 2009955 okunma