2019 14. kitabı
Kitap hakkında ne söylesem eksik kalacakmış gibi hissediyorum. Son zamanlarda okuduğum en iyi ve en duygu yüklü kitaplardan birisiydi. Aşk teması o kadar güzellikle ve saflıkla işlenmiş ki günümüzde adı sözde "aşk" olan yanılsamış ilişkilere bir hakaret gibiydi sanki. Beni kitapta en çok etkileyen iki kısımdan ilki -spoiler içerebilecek kısım-; Henriette'in Felix'in Leydi Dudley'le olan ilişkisini öğrendiği kısımdı. Aslında asıl olarak o an Felix'in yitip gideceğini sansam da aslında içten içe Henriette kendisini yiyip bitirmiş en sonunda da bu şekilde sonunu getirmişti. İkinci kısım ise Felix'e bıraktığı son mektuptu. Orada çektiği acıları tüm ayrıntısına kadar yazmış ve aslında kitapta o ana dek okuduğumuz neredeyse herşeyin aslında içten içe çok daha derin olduğunun farkına varmamızı sağlamıştı. -spoiler içerebilecek kısım son-; Sonuç olarak kitap hakkında ne kadar yazsam da bu kadar güzel bir şaheseri tanımlamaya yetmeyecektir. Kitabı kesinlikle tavsiye ederim, okuyun, okutturun arkadaşlar.
Vadideki ZambakHonore de Balzac · Martı Yayınları · 201753bin okunma