2020 4. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2020 23:26
Ahmet Hamdi Tanpınar tanışmak istediğim ama bir türlü cesaret edemediğim isimlerdendir. 1 kitap 1 Sokak'ın her ay bir #Tanpınar etkinliği vesile olsun ve Ahmet Hamdi okumaya başlayayım dedim. Korktuğum kadar var mıymış? Kesinlikle varmış. Öncelikle kitabı tam olarak anlayabilmeniz için başına bir sözlükle geçmenizi şiddetle tavsiye ederim. Kitabı bitirince Ah Atiye hanımcım bir inatla neleri kimleri hayatımıza soktunuz bakın dedim :) Kitap;bir hastalığı kendine bahane ederek hayatına son veren Atiye hanımın ölümünün ardından Behçet Bey'in yeğenini eve davet etmesiyle başlıyor fakat. Alışılagelmiş bir şekilde ileriye doğru değil geriye doğru akıyor. Bol bol karekter analizine doyduğumuz, musikiyle huzur bulduğumuz okuması zor ama bir o kadar güzel bir kitaptı Mahur Beste. Bir sonraki okuyacağım Tanpınar kitabını şimdiden büyük bir heyecanla bekliyorum. #Dipçe: Bu kadar zor bir kalemi olan kitabı tabiki de tek seferde yalayıp yutamadım şimdi büyük bir heyecanla ve zorlanarak okusam da Mahur Beste mutlaka tekrar okuyup sindirmem gereken bir eser
Mahur BesteAhmet Hamdi Tanpınar · Dergah Yayınları · 20198,3bin okunma