2020 1. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2020 23:47
Kitap sade bir anlatıma sahip sanılmasın ki bilinmeyen kelimesi yok. Bolca mevcut hatta eski Türkçe pek çok kelimesi ile kelime dağarcığınızı genişletiyor. Şeamet, ihtizaz, intihap etmek... Buna verilecek örneklerden. Kitabın baş karakterleri Ömer ve Macide. Spoiler Macide aslında kitaptaki temiz ruh bana göre babasını yakın bir zamanda kaybedecek okumak için teyzesinin yanına gelen Balıkesir’de ailesini bırakan ve konservatuar okuyan bir genç hanım. Ömer ise gününü gayesiz geçiren anı yaşayan züppe denemeyecek bir genç oğlan. Vapurda kesişiyor yolları ama Ömer Macide’yi fark edip vuruluyor o an oysaki teyzesi de Ömer’in yakın akrabası derken Macide ile Ömer kısa sürede hoş sohbet oluyorlar. Macide babasının ölüm haberinden sonra yıkılıyor. Kendisini Ömer’in duygularına kaptırıyor. Belki bir kaçış bir kurtuluş. Mahallenin ağzı çuval değil büzülmüyor tabi laf söz oluyor ve bu enişte Galip bey ve Emine teyze için bir fırsat çünkü Macide için para yollayan bir baba yok artık. Macide nereye gideceğini bilmez bir şekilde çıkıyor evden. Üstüne yapılan bu ithamlardan sonra o evde kalamaz ama Balıkesir’e de dönemez derken Ömer’i kapıda beklerken buluyor. O büyük kurtuluşu. Ömer’in kendine yetecek parası yok ama yine de sevgi bu ya Macide’nin birikmişinden Ömer’in birilerinden borç bulmasından derken günler geçiyor. Bir gün Ömer kendi iş yerindeki Hüsamettin efendiyi para vermesi için tehdit ediyor onun zor durumda kalarak yaptığı bir durumla. Sonra bir de Bedri var Macide’nin öğretmeni ama bir anda karşısına çıkıyor ve Ömer’le de baya iyi bir ahbaplıkları olduğunu öğreniyor. Ömer ondan da sık sık borç istiyor. Bir akşam eğlencesinde Ömer Macide’nin yüreğinden bir damladan da hızlı düşüyor. Ama Macide bunu hoş görüyor ne de olsa temiz ruh derken Ömer’i hapis altına aldıkları gece Macide ona elveda mektubu yazarken bunu öğreniyor dur diyor kendi kendine onu öyle yüz üstü bırakamazsın. Ama Ömer aslında buna dünden emin çünkü içinde bir şeytan yattığının farkında ve Ömer özgürlüğüne kavuşmadan Macide’yi Bedri’ye emanet ediyor.
İçimizdeki ŞeytanSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2019209,1bin okunma