Ne kadar çocuk kitabı gibi dursa da ya da benim arkadaşlarım çocukken bu kitabı okumuş olsa da kesinlikle yetişkinlerin okuması gerektiğini düşünüyorum. Afganistan'ın tarihsel süreçteki değişimlerini çok güzel yansıtmış. Kitaptan sonra detaylı araştırma yapmayı bile isteyebilirsiniz.
Roman birinci tekil kişi ağzından yazılmış. Dili sade ve anlaşılır. Bazı dini ifadeler, onların diline özgü sözcükler eğik yazıyla yazılıp yanına Türkçesi eklenmiş. Betimlemeler çok başarılı. Zaman döngüsü şimdiki zamandan başlayıp kitabın yarısına kadar geçmiş zamanı anlatıyor ve tekrardan şimdiki zamana geçiyor. Oldukça sürükleyici kelimeleri hızlı hızlı okuyorsunuz farkında olmadan.
Kitap o kadar gerçekçi ve detaylarla dolu ki yazar kendi yaşamını anlatsa bu kadar olurdu dedirtiyor. Yazarı tebrik ediyorum gerçekten ödül almasına şaşırmamalı.
Kitabın sonlarına geldiğimde bitmesini hiç istemedim. O karakterlere veda etmek üzdü beni.
Bu kitabı okuyup da sevmeyecek birini bulmak çok zor bence. Kesinlikle öneririm.