·304 syf.····Okunma: 09 Ocak 2020 23:36 Çocuklar için yazılmış bir masal diyemeyeceğim kadar gerçekleri yansıtan muhteşem bir eser bence Momo.
Duman adamlar kimdir? Bizleri karşısında saatlerce esir alan televizyonlar mı? Elimizden hiç düşürmediğimiz telefonlarımız tabletlerimiz mi? Yoksa daha varlıklı, daha konforlu, daha lüks yaşam için kendimizi ve çevremizdeki insanları hatta en çok sevdiğimiz insanları bile gözümüzün görmediği para kazanma hırsımız mı?
"Bunlar ve bunlar gibi pek çok sebebin hepsi" der çoğu kişi bu sorulara
Asıl sorulması gereken ve insanları içine girdiği cendereden çıkaracak soru ise "Momo kimdir? "Olmalı bence.
-Zaman yaşamın kendisiydi ve yaşamın yeri yürekti. Diyerek Momo'nun kim olduğunu çok güzel anlatmış bize yazar. Geçmişte yaşadığımız, etrafımızda bir çok insanın bulunduğu, dostlukların yürekten yaşandığı, oynadığımız çocuk oyunlarının kişiliğimizi oluşturmamızda birer tuğla görevi yaptığı günleri kim özlemiyor ki...
Sadece televizyondan uzaklaşmak bile benim gerçek anlamda o kadar fazla zaman tasarrufu yapmamı sağladı ki, zaman tasarrufu yapmaya bize kolaylık sağladığını sandığımız ama zamanımızı sömüren bütün teknolojik aletlerden uzak durarak başlayabiliriz.