2020 3. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2020 01:32
Kadın bir şairden şiir okumak .. Güncel meselelere şiirimsi ruhuyla bakmak etkileyiciydi. benim için özel bir anlamı olan bu kitabi dimağıma kazandıran dostuma şükranlarımı arz ediyorum. Şairin agnostik olması ve Allahsız yaşayan müslümanlara şu satirlarla seslenmesi çarpıcı bize nereye bu gidiş dedirten şu satırları paylaşmak isterim " Ne diyeyim Allahım ben sana biraz platoniğimdir biliyorsun . Ben bu şüpheyi sırtıma yük edindim , öyle yürüdüm ,gocunmam da yükümden beni bilirsin . Ama bunlar çok iştahlı Allahım ve görüyorsun nasıl da dünyevi . Bunlarmış senin kulların öyle diyorlar biz de kürenin üveyi. Öyle mi ? Oysa Allahım bilirsin ben en çok yeryüzünü , ve başımı yatirinca toprağa , gökteki yıldızları da , ışte öyle Allahım bilirsin çok güzel yapmıştın bu yeryüzünü Bizim köydeki gibi . Allahım bunlar tokileri seviyor,betonları,hızlı trenleri . Oysa ne acelemiz var, ben ki bunca agnostiğim yine de biliyorum oradaysan nasılsa geleceğiz yanına... " evet belki diyeceksiniz inançsızlık ve şüphe yi mi övüyorsun hayır şüphe içinde bunca incelik tasavvur edilebiliyorsa biz inanç sahipleri olarak yanına gidecegimize kani olduğumuz yaratıcıyı nelere tercih ediyoruz ?
Fakir KeneBirhan Keskin · Metis Yayıncılık · 20245bin okunma