Puan vermedi·191 syf.····Okunma: 16 Ocak 2020 18:15 Engin bey ne yiyip icmis de bu kitabi yazmis bilmiyorum ama kitabin mukemmel bir rehber oldugu kesin.
Kitap temel olarak "nosce te ipsum" (kendini bil) felsefesi ustune kurulmus. Engin bey kendimizi tanimazsak hayatimizda hicbir seyi degistiremeyecegimizi, degistirdigimizi dusunsek bile bunun kalici olmayacagini soyluyor. Icinden bir turlu cikamadigimiz kisir donguler, duzeltemedigimiz iliskiler, yola koyamadigimiz isler hepsi tek bir yerden sebepli. Evet bildiniz, cocuklugumuz.
Bebeklikte annenin memesiyle baslayan seruvenimiz maalesef(olaylar bizim disimizda gelistigi icin maalesef) kim oldugumuzu, korkularimizi, hayallerimizi, es secimimizi kisacasi hayatimizi belirliyor.
Kitabi okumaya karanlik yonlerinizle yuzlesmeye ve kendinizle ilgili on yargilarinizi yikmaya niyetli bir sekilde baslamanizi tavsiye ederim. Zaten kendimle yuzlestigim ve sorguladigim bir donemde oldugum icin kendimi bu moda biraz daha kolay soktum sanirim.
Herkes bir kitabi okurken fark etmeden o an ihtiyaci olani secip alir, ben de kendimce bir seyler aldigimi dusunuyorum. Hayat devam ediyor ve biz surekli degisiyoruz, hayatin baska donemlerinde okunarak bambaska dersler cikarilabilecek bir kitap. Kisacasi kendimizi tanimak icin guzel bir yol gosterici.