Oscar Wilde Dorian Grey'in Portresi adlı kitabında şöyle der; "İnsanın kan bağından ataları olduğu gibi edebiyat dünyasından da ataları vardır ve bunlar insana tarz ve mizaç olarak ilkinden daha yakın olabiliyor, üzerinde çok daha bariz bir etki bırakabiliyordu." Benim için bu akraba Fernando hatta akrabadan daha yakın Fernando benim için bir dost. Okuyan herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir kitap bu. Mutlaka yakın hissedeceğiniz bir cümle ile karşılaşacaksınızdır ve hatta şu lafları söyleme ihtimaliniz çok yüksek "Sanki ben yazmışım sanki cümlelere dökemediğim duyguları Fernando benim için yazmış" o yüzden herkesin okumasını önerdiğim bir kitap. Sayfa sayıları sizi korkutmasın çünkü zaten okumaya başladıkça bitmesini istemeyeceğiniz bir eser olacak en azından benim için böyle oldu. Anlatı bir eser olduğu içinde zaten roman okur gibi okumamak gerektiğini düşünüyorum. Bu kitap şahsen benim başucu kitabım ne zaman kendimi kötü hissetsem okudukça daha iyi hissederim kendimi çünkü bilirim benim hissettiklerimi hisseden biri daha vardı bu dünyada.