Puan vermedi·255 syf.····Okunma: 16 Ocak 2020 19:47 Stephen Hawking’in yaklaşık kırk dile çevrilmiş, dünyada her 750 kişiden birinin edindiği kitabı.
Fizik, bilim, uzay, evren üzerine merakı ve ilgisi olanların, popüler bilim kitapları okumayı sevenlerin beğeneceğini düşündüğüm bir kitap. Her bir bölüm aslında sayfalarca süren bir kitabın, makalenin, araştırmanın özeti niteliğinde. Dolayısıyla ilgilisinin elinin altında bulundurabileceği bir eser.
İlgisi olmayanlar bu kitapla ilgilenmeye başlayacaklardır belki de. Okuduklarını bir araştırmayla birlikte ilerlettiklerinde uzun bir okuma süreci olsa da kalıcı bilgilere dönüştürebileceklerdir.
Sonuç bölümüyle genel bir harmanlama yapılmış, adı geçen bilim insanlarından bahsedilmiş, sözlükle bitirilmiş bir eser. Benim okuduğum Hawking’in 2016 yılında son kez gözden geçirdiği ek baskılı haliydi.
Benim listeme yıllar önce girdiği için alıp okumaya karar vermiştim, bahsettiğim alanlarda altyapım ve özel bir ilgim olmadığı halde mümkünse(!) hiçbir kitabı yarım bırakmayacağım için okumaya devam ettim.