MAVİ GECE #kitapyorumu
Kendimden kaçtım, sığınacak tek limanımsa oydu. Ona bir daha kaybetmekten korkarmışçasına sarıldığımda, "Bitmez..." diye fısıldadım. "O gece sıradan bir gece değildi, sevgilim. Ben senin gecelerinde kayboldum, sen benim bitmek bilmeyen gündüzlerimde. Ne zifirî karanlık ne aydınlık... O gece bizim umudumuz ve mucizemizdi. O gece maviydi."
Çokça keyif alarak okuduğum bir kitabın yorumuyla geldim sizlere. Her şey o kadar kıvamındaydı ki fazlalık hiçbir şey yoktu kitapta. Ve bir serinin ilk kitabı sanıyordum meğer tek kitaptan oluşuyormuş bunu öğrenince de memnun kaldım çünkü onların hikayesi bitmişti daha fazla uzatılırsa o güzel büyüsü bozulurdu. Tabii yan karakterlerin hikayesinde onlarla buluşmayacağız diye de bir şey yok. Özellikle de Tuna'nın hikayesinin olacağını da öğrenmişken aşırı mutlu olmuşken. Bizim ilk göz ağrımız çiftimizle de özlem gidermesek olmaz diyerek buradan subliminal mesajımı veriyorum yazarımıza. Mavi Gece de bizlere onbir bölüm sunulmuş ve bir bölümü erkek karakterimizin ağzından anlatılmış. En sonda da üç özel bölümümüz var ki sürekli sırıtarak okudum o kısımları favorilerim arasında yer edindiler.
Gece, babasının ölümüyle yıkılan bir genç kız. Annesi ve üvey babasının zoruyla yaz tatilini bir tanıdıklarının yanında geçirmeye başlar. Orada tanıştığı Emir ile hayatına tehlikeli bir kapı aralayan Emir Yeraltı'nın vazgeçilmez isimlerinden. Araladığı o kapı ise ikisini birbirine bağlar ve hayatları farklı bir yöne evrilir.
Yeraltı dünyası çok iyi bir şekilde ifade edilmiş. Satırları okurken gözümde canlandı karanlığı, o ürkütücü sokakları. Ve burada bir gerilim yaşattı bize yazarımız. Nefesimi tutarak okuduğumu söyleyebilirim. Bu sahnelerle de kurguya heyecanı eklemiş oldu ve bunu başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş. Dövüş sahnelerine dair bilgilendirici anlatımlar da güzel detaylardandı. Kalemini başarılı buldum, gidişat güzel ayarlanıp ilerletilmiş. Sıradaki kitaplarını merakla bekliyor olacağım.
Kitabı severek sıkılmadan ve elinizden bırakamadan okuyacağınıza eminim. Tavsiyemdir.