2019 2. kitabı
Okunma: 23 Kasım 2019 23:45
KARA NEHİR 1880'lerden 1920'lere kadar 5 yaş ile 12 yaş arası çocuklar kömür madenlerinde kömür kırıcı olarak çalıştırılmaya devam edilmiş. yazar bu konu üzerine gidip bir takım araştırmalar yaptıktan sonra güzel bir kurgu ama acı gerçeklerle karşımıza çıkıyor. yine gelecek için umut etmekten vazgeçmeyen bir kadın baş kahraman. hayatın içinde asıl kahraman ise kömür kırıcı çocuklar. onlar haftada 6 gün günde 10 saat tahta banklarda oturup arduvaz ve yabancı maddelerden ayırdıkları kömürü sıradaki işlem için bir sonraki çocuğa gönderiyor. kömür ayıklamak zor değilmiş gibi daha iyi olsun diye birde eldiven kullanmayı yasaklıyorlar. ancak arduvaz keskin bir madde ve bu yüzden işten eve kanayan,kesilen parmaklarla dönüyorlar.hızla çalışan taşıma bantlarında ellerini kollarını koparıyorlar. çoğu ezilerek ölüyor ve cesetleri mesai bitimini bekliyor. çoğu astım ve siyah akciğer hastalığına yakalanıyor. genelde babasız çocuklar burada geçim sağlamak için çalışmak zorunda ki onların babasıda buradaki göçüklerde hayatını yitirmiş. hayat kimileri için oldukça acımasız. yazarın son romanı. Anlatım açık akıcı okudukça okuyorsun.
Kara NehirEllen Marie Wiseman · Arkadya Yayınları · 2017672 okunma