2020 2. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2020 09:57
Merhaba sevgili kitap dostlarım Aranızda Murakami’yi duymayan ya da hala okumayan var mı? O zaman bu gönderim tam size göre çünkü kitap esaslı bir Murakami ile tanışma kitabı: Sahilde Kafka. Öncelikle ben bu kitabı okuyunca yazarla çok yanlış bir kitap ile tanışmışım dedim, Yaban Koyununun İzinde çok yanlış bir seçim olmuş. Siz bu kitapla başlayın yazara Murakami dünya edebiyatında önemli bir yere sahip. Gerek Japonya hakkında verdiği bilgiler gerekse okurken beyin yakan metaforları ile bu yeri sonuna kadar hak ediyor. Bu kitabında da yine metafor metafor içindeydi. Hadi canım, yok artık dediğim, anlamak ve özümsemek için biraz durup düşündüğüm yerler vardı. Konusu şöyle: Baş karakterimiz Kafka Tamura on beş yaşına girdiği gün evden kaçar. Uzun zamandır planladığı bu kaçışın nedeni babasının yıllar önce dile getirdiği uğursuz kehanettir(bir baba oğluna bunu yapar mı ya). Ama babasının bir “düzenek” gibi içine yerleştirdiği kehanet gölge gibi peşindedir… Kafka ilk kez aşkı ve tutkuyu yaşarken gizemli bir cinayetle kehanetin ve kaderinin düğümleri çözülmeye başlar. Sayfa sayısıyla ters orantılı olarak akıp gidecek, sizi zorlayacak ama bir o kadar da keyif verecek bir eser Sahilde Kafka, mutlaka inceleyin hatta alırsanız bana da haber verin. Şimdiden keyifli okumalar ️
Sahilde KafkaHaruki Murakami · Doğan Kitap · 202012,1bin okunma