2020 7. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2020 23:01
George Orwell'ın çeşitli denemelerinden oluşan bir kitap. Eser "kitaplar ve sigaralar" adlı denemeyle başlıyor, burada kitapların maliyetini, pahalı olup olmadıklarını o zamanki şartlara göre değerlendiriyor fakat bugün de benzer koşulların geçerli olduğunu düşünüyorum. Diğer denemelerinden ilgimi çekenler; sahafta çalışırkenki izlenimlerini barındıran bir denemesi,bir kitap eleştirmeninin itirafları.. Kitabın yaklaşık olarak yarısından sonraki denemeleri de Orwell'ın yatılı okul anılarından oluşan denemelerdi. Bu kısımları okurken nedense yazarın, çocukluk hayatının 1984 adlı eserini belli açılardan etkilemiş olabileceğini hissettim. Genel olarak denemeleri okuması kolay, akılda kalıcıydı. Yazarın eserlerini seven herkese tavsiye ederim. Orwel'ın daha fazla eserini okumak isterim. Kitapta en beğendiğim alıntı; #60350680 Naçizane kitap hakkındaki incelememi buraya kadar okuduysanız teşekkür eder, bol kitaplı günler dilerim. Umarım izlenimlerimi düzgün aktarabilmiş az da olsa faydalı olabilmişimdir. :)
Kitaplar ve SigaralarGeorge Orwell · Sel Yayıncılık · 20134,766 okunma