2020 2. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2020 21:32
Kahramanımız Martin Eden işçi sınıfından bir karakter. Ancak kendini geliştirmeyi ve kitap okumayı oldukça seviyor. Davet edildiği bir yemekte Ruth'la tanışıyor ve hayatı o günden itibaren değişmeye başlıyor. Ruth'a aşık olan Martin zamanla aşkının karşılıksız olmadığını da anlıyor ve ona layık bir hayat yaşatabilmek için yazılarını dergilere yolluyor amacı ünlü bir yazar olmak. Yıllarca çalışmalarının karşılığını alamıyor ve işler giderek kötüleşiyor. Ruth da onu terk ediyor. Bu terk edilişten sonra kaderin bir cilvesi olarak Martin'in yazıları yayınlanıyor ve oldukça büyük bir üne ve paraya sahip oluyor. Onu hor gören herkes peşinde koşuyor. O ise bu davranışların hepsini mide bulandırıcı görüyor ve sonunda bulunduğu toplumun iki yüzlülüğüne katlanamayıp kendini ölümün soğuk sularına bırakıyor. Beni çok etkileyen bir hikâyeydi toplumun tüm ikiyüzlülüklerini, çıkarcılığını gözler önüne serdi. İnsanların duygudan yoksun sadece sunulan kalıplar ve yargılar içinde hatta benzetme yapacak olursam fanusun içindeki balıklar gibi yaşadığını anlatıyordu. Bu sisteme dayanamayan bir gencin kurtuluşu ölümde görmesiyle de son buldu.
Martin EdenJack London · İndigo Kitap · 2018135,3bin okunma