2020 2. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2020 15:00
Bülbülü Öldürmek Uzun zamandır okumayı istediğim bir kitaptı.Sonunda büyük bir heyecanla elime alıp okuyabildim fakat kitabı okudukça bu heyacanım ve kitaba olan ilgim gittikçe azaldı neredeyse kitabın yarısından fazlası ilgimi çekmemi sağlayamadı. Kitap iki bölümden oluşuyor ilk bölümde küçük bir çocuğun,Scout'un ve Jem'in tanıştıkları arkadaşları Dill ile olan tanışmalarını anlatıyo.Bu bölüm bana çok sıkıcı geldiğini söylemeden edemeyeceğim. (Ben bir kitabı okumak için amacım sadece güzel vakit geçirmek değil.Acaba elimde okumaya başladığım bu yolculuğun sonunda kendime nasıl bir ders çıkarmış olarak o kapağı kapatmış olacağım diye merak ve heyecanla başlayarak okuyorum.Bundan dolayı kitabın ilk bölümünden hiç keyif almadım.Ancak ikinci bölümde Önyargıya, insanları suçsuz yere yargılamaya ,ırkçılığa değiniliyor.İnsanı,bazı diğer insanlardan üstünmüş gibi algılanmalara değiniliyor. Kitapta Atticus karakteri böyle bir üstünlüğün, ayrımcılığın olması için hiçbir neden olmadığını gözler önüne seriyor.İlk bölüm hoşunuza gitmese de okumaya devam edin derim :)
Bülbülü ÖldürmekHarper Lee · Sel Yayınları · 201488,6bin okunma