2020 4. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2020 12:39
En çok ihtiyaç duydukları anda şans onların kapılarını çaldı.Kino ve ailesi geçimini denizden çıkan incilerle sağlamaktadır.Akrep sokan çocuğuna doktor ancak parayla bakmak ister fakat onun verecek inciden başka birşeyi yoktur.Bu sıkıntılı zamanda denizden büyük bir inci bulur ,herkesin gözü o büyük incidedir.Tüccarlar onu oyunlarla ucuza almak ister.Kimi zaman canlarına,kimi zaman evlerine saldırırlar.En son kaçmaya karar verirler.Kino'nun tek umudu bu büyük incidir.Çocuğunun okuyup büyük bir insan olmasını kendini kurtarmasını ve çevresindekileride beraberinde kurtarmasını ister.Çünkü yıllarca halk olarak hep hor görülmüş,aldatılmış,korkutulmuş olarak yaşarlar.Tabii beklenildiği gibi mutlu sonla bitmiyor hikaye.Hayalleri uğruna bir inciye feda ediyor oğlunu.Oda istemezdi böyle olmasını.O çocuğunun kendi yaşadıklarını yaşamasın istemişti sadece. İYİ OKUMALAR. “Benim oğlum okuma öğrenecek, kitaplar karıştıracak, yazacak da, yazmayı da öğrenecek. Oğlum sayılarla da uğraşacak, onun bunları bilmesi bizi özgürlüğe kavuşturacak o öğrenecek, onun aracılığıyla bizler de öğreneceğiz.”
İnciJohn Steinbeck · Oda Yayınları · 199549,8bin okunma