Ah inci Ah Mercan Ah Arzular Ah ki ne Ah ..
Puan vermedi·120 syf.·
2020 43. kitabı
Lütuf gibi görünen ama aslında beladan başka bir şey getirmeyen incinin Kino ve Juana’nın gözünden görelim ve masum, zavallı Coyotito’ nun yaşadıklarını bir bir hissedelim .. Kitap efsane psikolojik tahlilleri barındıran imgelerle dolu .. Yer Yer öfkelenip çoğu zaman acıma duygusu kaplıyor insanın içini .. Ah insanoğlu hep daha fazlasında gözün. Ah nefis doymak nedir bilmeyen bir Vebasın ... Velhasıl kelam okuyun ,okutturun Sorgulayın, sorgulatın .. Yine kendimi kaybettiğim aramaya başlayacağım bir kitap oldu .. Kitapla kalın
İlk Yorumum En Sevdiğim İnci'ye
2021 1. kitabı
Çocukken dört kez okuduğum, güzel dersler çıkardığım canım kitabım. 120 sayfaya sığdırılan yüzlerce sayfalık anlam bulabilir, ana karakteri Kino'nun mücadelesine tanık olabilirsiniz. Bu mücadele yaşam mücadelesi olarak başlayıp, insanın içindeki hırs mücadelesine dönüşecek ve sonu yine yaşam ile bitecek. Unvanların ahlaki boyuttan bağımsızlığına tanıklık edecek ve aslında hayat gibi bu kadar basit olan gerçekliğin tüm benliğinizi sardığını hissedeceksiniz
2019 74. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2019 23:07
John Steincbeck in oxuduğum ilk kitapi oldu.İnci sizin bi solukta 3-4 saat içinde bitireceğiniz ve size büyük katkıları olan bir kitap.Buldugu bir inci ile hayatının değişeceğine inanan "Kino" hikayesi bu.Kino, karisi Juana ve oğlu oldukça fakir bir yaşam sürdürüyorlar.Bir gün oğlunu akrep sancir.Kino oğlunu doktora götürüyor ama doktor parasız olduğu için Kinonun oğluna bakmıyor.Evde olmadığını söylüyorlar.Ertesi gün Kino bir inci buluyo yalnız bu inci eşsiz bir incidir.Bu zaman her kesin Kinoya bakış açısı değişir.Doktor oğluna bakmak için evine gelir.Kinonu inci için 2 defa oldurmege çalışıyorlar.Kino ailesi ile köyü terk ediyor yalnız onu takip ediyorlar..... Okumanızı tavsiye ediyorum🧡
2021 6. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2021 00:34
Steinbeck okumayı hep sevdim. Fareler ve İnsanlar, Cennetin doğusu ve Gazap Üzümleri' ni.. İnsanları, toplumları nasıl da etileyici bir şekilde dile getirir. İnsanın insanla ve doğayla ilişkisini, zengin fakir, köle-efendi ilişkisini, toplumun her türlü kademesinde yaşayanların ilişkilerini tüm çarpıcılığıyla kaleme alır. Bu nedenle Steinbeck mutlaka okuması gereken yazarlardandır. Bir inci avcısı olan Kino, bir akrep sokması sonucu zehirlenen bebeğini parasızlıktan dolayı doktora gösteremez. Yoksulluğun tam canına tak ettiği bir anda, eşi benzeri olmayan büyük bir inci bulur. Kino'ya şansının döndüğünü düşündüren bu inci, hiç beklemedikleri şekilde aileye yıkım getirir. Eserde öylesine yalın, öylesine duru bir anlatım var ki; okuyucu ümit, masumiyet, hayal, kaybetme korkusu, hırs gibi farklı duyguların sarmalı içinde hikâyedeki gezintisini soluk almamacasına bir çırpıda tamamlayıveriyor. Kitabı bitirinceye kadar elinden bırakamıyorsunuz. Ben keyifle okudum okumak isteyenlere tavsiye ederim.
2020 27. kitabı
Okunma: 27 Mart 2020 14:38
Deniz kıyısında balıkçılıkla geçimini sağlayan Kızıl dereli Kino tamda paraya ihtiyacı olduğu süreçte denizde bu zamana kadr hiç kimsenin bulamadığı büyük bir inci bulur..hayalleri vardır,artık daha iyi bir yaşam sürecek oğlunu okutacak birde tüfek alacaktır..Daha fazla ileri gitmeyeceğim,fotoğraftaki kara kedi size ipucu olsun.. sonu muhteşemli bu kitap ,kitaba batan birilerine tavsiyemdir
2020 23. kitabı
Okunma: 16 Ekim 2020 23:29
Başta Fareler ve İnsanlar eseriyle tanıştım yazarla. Bu eseri de beni hayal kırıklığına uğratmadı fakat herkese muhakkak okuyun diye de önermem. Yazarın üslubu, kitabı okurken olayları karakterlerle birebir yaşamanızı sağlıyor. Karakterlerle aynı anda nefes alıp vermeye başlıyorsunuz. Hiç beklenmedik bir anda bulunan bir inci, tekdüze süren bir yaşamı ne kadar derinden etkiliyor ve değiştiriyor bunu görüyorsunuz. Su gibi akıcı bir kitaptı. Asla sıkılmadım okurken. Okumak isteyenler gönül rahatlığıyla alıp okuyabilir.
İnciJohn Steinbeck · Oda Yayınları · 199549,8bin okunma
Allah kahretsin böyle düzeni.
2020 76. kitabı
Okunma: 24 Kasım 2020 02:19
Kitabı bitirdiğimde ağlıyordum. Neler olacağını bildiğim halde mucize bekledim. Sanki İnce Memed'in kısa bir sürümünü okudum. Çok güzeldi lütfen güzel bitsin diye dua ederek ve nefes bile almadan okudum.. bu zamana kadar en sevdiğim yazar Yaşar Kemal'di bundan sonra John Steinbeck. Gazap Üzümlerini de aynı duygularla okumuştum.
Eğitim
2020 4. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2020 12:39
En çok ihtiyaç duydukları anda şans onların kapılarını çaldı.Kino ve ailesi geçimini denizden çıkan incilerle sağlamaktadır.Akrep sokan çocuğuna doktor ancak parayla bakmak ister fakat onun verecek inciden başka birşeyi yoktur.Bu sıkıntılı zamanda denizden büyük bir inci bulur ,herkesin gözü o büyük incidedir.Tüccarlar onu oyunlarla ucuza almak ister.Kimi zaman canlarına,kimi zaman evlerine saldırırlar.En son kaçmaya karar verirler.Kino'nun tek umudu bu büyük incidir.Çocuğunun okuyup büyük bir insan olmasını kendini kurtarmasını ve çevresindekileride beraberinde kurtarmasını ister.Çünkü yıllarca halk olarak hep hor görülmüş,aldatılmış,korkutulmuş olarak yaşarlar.Tabii beklenildiği gibi mutlu sonla bitmiyor hikaye.Hayalleri uğruna bir inciye feda ediyor oğlunu.Oda istemezdi böyle olmasını.O çocuğunun kendi yaşadıklarını yaşamasın istemişti sadece. İYİ OKUMALAR. “Benim oğlum okuma öğrenecek, kitaplar karıştıracak, yazacak da, yazmayı da öğrenecek. Oğlum sayılarla da uğraşacak, onun bunları bilmesi bizi özgürlüğe kavuşturacak o öğrenecek, onun aracılığıyla bizler de öğreneceğiz.”
2021 12. kitabı
Okunma: 22 Mart 2021 13:16
İnci Bir balıkçı kasabasında geçen ve değerli bir inciyi bulan balıkçının öyküsü oldukça kısa olmasına rağmen hikaye çok etkileyiciydi . Bir çok mesaj içeriyordu sömürülmeler ,ayrımcılıklar bunların üzerine kurulmuş bir yaşam ve dahası ırkçılık, Onlar esmer parası varsa insan muamelesi görüyorlar o da parayı alıncaya kadar yoksa insan bile değiller NE ACI!
Puan vermedi·120 syf.·
2021 21. kitabı
Fareler ve insanlardan sonra okuduğum kitabıdır yazarın kendisi bir çok bakış açısından değerledir kitapları sürükleyici ve aynı zamanda düşündüren bir kitap bazılarına göre sıradan gelebilir ama iyilik-kötülük, hayır-şer maddi zenginlik-manevi zenginlik kavramlarını sorgulatan okuması kolay, 1 2 saat içinde bitirilebilecek bir kitap. zamanı olan kokurlara tavsiye ederim ..

John SteinbeckYazar · 47 kitap
John Steinbeck, (27 Şubat 1902 - 20 Aralık 1968) ABD'li yazar. 27 Şubat 1902'de Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaleti Salinas kentinde doğdu. 20 Aralık 1968'de New York'ta yaşamını yitirdi. 1940 Pulitzer Ödülü ve 1962 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi gerçekçi roman-öykü yazarı. Bir ırgat ailesinin çocuğudur. Babası Prusyalı, annesi ise İrlandalı göçmen bir aileye mensuptur. Yaşıtları gibi o da küçük yaşlarda çiftçilik yaptı. 1920-1926 arasında aralıklarla Stanford Üniversitesi'ne devam etti. Öğrenimini sürdürebilmek için duvarcılık, boyacılık, kapıcılık, eczacılık gibi işlerde çalıştı. Okulu bitiremedi. Öğrencilik yıllarında başladığı yazmayı sürdürdü. Irgatlık ve işçilik yaparken edindiği deneyimler, eserlerinde işçilerin yaşamlarını gerçekçi bir dile anlatmasına büyük katkı sağladı. İlk romanlarından başlayarak hep işçileri, yaşam koşullarını, ilişkilerini anlattı. İlk kitabı " Altın Kupa " (1929). 1936'da yayınlanan "Bitmeyen Kavga"da tarım işçilerinin grevi ve bu greve önderlik eden iki Marksisti anlattı. Amerikan çalışma sistemine keskin eleştiriler yöneltti. Üçüncü kitabı "Fareler ve İnsanlar" 1937'de yayınlandı. Bu kez iki göçmen işçi arasındaki garip ve karmaşık ilişkinin öyküsünü anlatıyordu. Kendisine "Pulitzer Ödülü" getiren ünlü romanı "Gazap Üzümleri" 1940'ta sinemaya aktarıldı. II. Dünya Savaşı yıllarında daha çok ideolojik eserler verdi. İzleyen yıllarda politikadan uzak, eğlendirici yanı ağır basan duygusal öğelerin de yer aldığı eserler ve senaryolar yazdı.1962'de edebiyata katkılarından dolayı Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü.