2020 9. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2020 20:55
BİR ATIN OTOBİYOGRAFİSİ: Anna Sewell’in ilk ve tek romanı. Bir atın ağzından ve onun bakışıyla yazılmış bir kitap. Sadece kendi yaşamını değil diğer atların yaşamını da insanların atlara yaptıklarını da anlatıyor. Çok akıcı, sürükleyen bir kitap. En baştan sona kadar merakla okuyorsunuz. Hayvanlara eziyet edilmesine, özellikle koşum atlarına mengene kayışı takılmasına duyulan öfkeyi anlatıyor. Şu an atlar yük taşımada, insan taşımada kullanılmıyor olsa da kitabın yazıldığı zaman atlar bu amaçlarla kullanılıyordu. Bir candan çok bazı insanlar için bir eşya, bir moda aracı olarak görülüyordu. Atların doğal yapılarına sırf kendi zevkleri ve rahatları için zarar verdiklerini okudukça öfkeleniyorsunuz. Tabi yazar bir atın ağzından bunları anlatırken aslında insanların da farklılıklarından bahsetmiş. Sevgi dolu, hayvansever insanlar olduğu gibi vicdansız, çevresine kötü davranan insanlar olduğundan da söz etmiş. Ne yazık ki bugün o çağlara göre çok çok daha iyiye gideceğimize daha da gerilediğimiz görüyorum. O zamanlar yük için insan taşımak için kullanılan hayvanlar maalesef bugün bir cinsel obje olarak kullanılıyor!! Bu toplumu insanlarla, bitkilerler, hayvanlarla paylaşıyoruz. Duyarlı olmamız gerekiyor ki bir sonraki neslimizi de duyarlı yetiştirelim.
Siyah İnciAnna Sewell · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202411,9bin okunma
Yaa ne hızlısın Begüm 🤗
Begüm Değer