Rus edebiyatı dediğimiz zaman aklımıza gelen ilk isimdir #MaksimGorki. #Ana ise tüm dünyada, devletler, toplumlar ve insanlar arasında yaşanan bencilliği, haksızlığı, hor görmeyi ve küçümsemeyi tüm boyutlarıyla bize tanıştıran yegane romanlar arasında ilk sırada!
1917 Rus Devrimi öncesindeki dönemi, işçi sınıfının yaşamış olduğu dünyayı #Ana romanı ile gözler önüne tüm ayrıntılarıyla seren Maksim Gorki, döneminin en hatırı sayılır sosyalistleri arasında parmakla gösteriliyor.
Gorki’nin bu kült eserinin sayfalarını çevirirken haksızlığın insan hayatına etkilerini, birlik ve beraberlik gücüne tutunanların nelere göğüs gerebildiğini, küçük bir topluluğun nasıl dünyayı etkileyebildiğini, despot bir ‘fikrin’ nasılda ihanetlerle çöktüğünü okurken şimdiki zamandan çok uzaklarda olduğunuzu fark edeceksiniz.
Rusya’nın toplumsal panoramasını ustalıkla yansıtan Ana, aynı zamanda yeni bir düşünce ve toplumsal uyanışın simgesi haline gelmiştir. Bu eser ile henüz tanışmadıysanız, en kısa zamanda okumanızı tavsiye ederiz. AnaMaksim Gorki