·240 syf.····Okunma: 02 Şubat 2020 17:46 Spoiler içerir.
Yazarın okuduğum ilk kitabı.Kitaba başladığım an elimden hiç düşürmek istemedim.Okurken "Eee şimdi ne olacak?"diye düşündüm durdum hep.Yazar düşünme işini biz okurlara bırakmış .Tamamlanmamaış hikayeler,yarım kalan aşklar,ölüm ve yaşam... Hepsi var kitabın içinde. Yarım kalan hikayeleri tamamlamakta hayal gücümüze kaldı artık. Uzun süre etkisinden çıkamayacağım ve hep "Neden?" diye soracağım.Okurken de bu soruyu birçok kez sordum.
Kitabın ana konusu duyarsızlık,bencillik ve cesaretsizlik. Ağladığında gözünden yaş dökülen kızın içler acısı hikayesi anlatılıyor.Kitabın hemen hemen her sayfasında kalbime hançer gibi saplandı insanların duyarsızlığı.Her gün akın akın insan geldi bu kızın evine.Gözünden düşen yaşları görmek için.Üstüne bir de para verdiler,saatlerce beklediler.Kıza yapılan zulme kimse karşı gelmedi,gelecek olanlarda engellendi.Olağanüstü bir olay gibi görünüyor değil mi? Hayır.Belki hemen hemen her gün yaşıyoruz bu olayları.Körpecik kızlar,küçücük çocuklar gözlerini yumuyorlar bu hayata.Hepimiz suçluyuz.Ölen çocuklar da hepimizin çocuğu.