···Okunma: 03 Şubat 2020 13:11 Bazen yolculuk yapmak gerekir… İstemeyiz… Yol almamız gerekir… Terk ederiz… Terk ediliriz… Yol almamız, yolculuk yapmamız gerekir. Bu yolculuğu yaparken arkaya dönüp bakmamak gerekir… Hareket etmek gerekir çünkü “Dengede kalmak istiyorsan, hareket etmelisin"
Bir zamanların en güçlü ekonomik güce sahip devletlerinden biri olan İngiltere finansal olarak iflas etmiştir. İngiliz parasının (Sterlin) satın alma gücü düşmüş, fiyatlar fırlamış daha da kötüsü satın alacak temel gıda maddesi neredeyse kalmamıştır. Bu kaos düzeninde bazı aileler kendi yaşamlarını devam ettirmek için takas yaparken bazı ailelerse yalnızca stok yaparak ellerindeki tüm malı kendilerine ayırmışlardır. Stokçuların ellerindeki malları yağmalayan bir grubun ortaya çıkmasıyla şartlar iyice zorlaşmış ve İngiltere yaşanamaz bir yere dönüşmüştür. Matt ve ailesinin istemeyerek de olsa İngiltere’den Fransa’ya yaptığı yolculuğun ardından Fransa’da onları zor yaşam koşulları bekler ama Matt ve ailesi bir şekilde ayakta kalmayı başarır.
2014 The Litte Rebels Çocuk Kitapları ödülünü almıştır. Her ne kadar çocuk kitabı olarak anılsa da her yaşa hitap etmektedir. Okuma oranı düşük olmasına rağmen okunmasını tavsiye ediyorum.