2020 3. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2020 21:36
Gün Olur Asra Bedel kitabını okuduğumda Cengiz Aytmatov’un usta bir yazar olduğunu bir kez daha anladım. Kitapta birbirinden bağımsız birçok olay var ve yazar bunları birbirine nasıl bağlayacak diye düşünüyorsunuz, kitap bitince hepsi zihninizde yavaş yavaş oturmaya başlıyor. Okuduğum diğer romanlarına göre daha yoğun bir anlatımı vardı ve konular daha yavaş ilerledi çünkü daha toplumsal eleştirileri olan bir eserdi ama buna rağmen kitabı bırakmak istemedim çünkü Aytmatov’un kitaplarındaki kahramanları benimsiyorum ve kahramanların sadece insanlardan oluşmaması beni etkiliyor. Yazar bu kitapta birçok efsaneye de yer vermiş ve bu efsaneler hüzün dolu. Kırgız kültürüne hakim olsaydım, bahsedilen tarihi olayları tam olarak kavrayabilseydim kesinlikle benim için çok daha etkileyici olurdu. Kitapta adı geçen öğretmen Abutalip Kuttubayev’e tam olarak ne olduğunu öğrenmek için de yazarın Cengiz Han’a Küsen Bulut adlı eserini okumak gerekiyormuş. Bunu da okuduktan sonra Gün Olur Asra Bedel kitabını tam anlamıyla okumuş oluyorsunuz.
Gün Olur Asra BedelCengiz Aytmatov · Ötüken Neşriyat · 202656,1bin okunma