·308 syf.··Beğendi
···Okunma: 04 Şubat 2020 18:35 Yazarın okumayı düşündüğüm ''Körlük'' ve ''Görmek'' kitapları aklımdaydı fakat yazarla tanışmam ''Kopyalanmış Adam'' eseriyle başlamış oldu. Jose Saramago'yla tanışmamı sağlayan bu kitabın kendine has bir tarzı var galiba bu farklı ve kendine has olan tarzını tüm eserlerinde okuyarak göreceğim gibi gözüküyor. Birçok kişinin de dikkatini çeken şey, yazarın noktayı pek kullanmayıp cümlelerini hep virgülle bağlaması olmuş. Bu durumun kitabı okurken sizi yoracağını düşünmeyin. Bende öyle olmadı. Yazarın akıcı bir dili ve güzel işlenmiş betimlemeleri var.
...
Kitabın ana konusuna gelecek olursam;
Kitabın ismini de taşıdığı kopyalanmış Adam, Yüzleri, vücutları, yara izleri, benleri, parmak izleri dahi birbirleriyle tıpa tıp aynı
( iki adamın-Tertuliano Maximo Afanso ve Antonio Claro) hayatını ve birbirlerinin yerini almalarını, gelişen sonuçlarını ve çarpıcı bir sonla biten bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Özellikle dikkat çeken psikolojik anlatımlarını sizlerin de beğeneceğini düşünüyorum. Kitabın ''Enemy ''- Düşman adıyla filme uyarlanmış hali de bulunmaktadır. dilerseniz filmini de izleyebilirsiniz.