2020 11. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2020 23:36
#kitapyorum #alamut #vladımırbartol #2020-11.kitap #sayfasayısı 510 #endernail çevirmen Yazarımız hakkında biraz bilgi edinmek istesemde nette pek birşey bulamadım.Sırra kıdem basmış tabiri caizse.Bence kesin Türklerden gelecek bir süikasta kurban gitmek istemediğinden olsa gerek.Balkanlarda biliyoruz ki epeyce düşmanımız var kanımca oda bunun ezikliğini yaşamış.Yoksa insan kendi slovenya tarihi dururken iran üzerinden selçuklu ve Türkleri yazmaya tenezzül etmezdi. Gerçi kitabın çok yerinde işlememesine rağmen yazdığı noktalarda bu belirgin sekilde ortaya çıkıyor. Şimdi kitabımıza ufaktan göz atarsak tarikat ve şeyhler uzerine yazılmış diyebiliriz.sahte cennet ,sahte mehdi gibi kişilerin üzerinde din üzerinden hakimiyet kurma çabaları ve yalan yanlış bilmediğimiz tarihteki gelişmeler ,ve kaynaksız bir kurgu aşaması diyoruz.Tarih üstünde yazar belki biraz araştırma yapmış olabilir.Ama gerçekten daha ziyade masalımsı yönü ağır basmakla beraber okuyucuyu yönlendirme de söz konusudur. Kitabın çevirmenine söyleyecek kelimemiz bulunmuyor.Gayet anlaşılır bir dil kullanması kitabı sürükleyici bir pozisyona getiriyor.kitap okuma listelerinize alıyorsanız yine de kurgu olduğunu hatırlamanızda fayda var.Edebi açıdan okunması taraftarıyım. Kitabı ufak bir etkinlik kapsamında beraber okuduğumuz arkadaşım TC Fadime Aslan 'ada ayrıca teşekkür ederim.Kitaplar bize böyle arkadaşlıklar kazandırdığı için okumalarımıza devam edeceğiz.Yeni dünyalara açılacağımız kitaplar iyiki varlar.Sağlık ve esenlikler ile kalınız.
Fedailerin Kalesi AlamutVladimir Bartol · Koridor Yayıncılık · 201250bin okunma