Ayşe

@kymn
2020 9. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2020 09:30
Şu ana kadar okuduğum görünüş olarak en kalın konu olarakta en uzun kitaptı. Kitabı genel anlamda çok sevdim. İçerisinde geçen olayda akıcı anlatımda çok hoşuma gitti tek bir şey hariç. Arada,hatta birçok kısmında, doğayı,etrafında gördüklerini,düşüncelerini uzatarak anlatmış olması bazı yerlerde beni baydı diyebilirim. Okurken bu durum biraz zorluyor başta hatta ama sonrasında buna rağmen merak ettirdiği için bayaa akıcı ilerliyor. Konusu kısaca Jane Eyre adındaki ana karakterin hayat hikayesiydi. Ailesini kaybetmiş olarak başlayan bu hayat hikayesi çok acayip ( bana göre) ve çok farklı sonuçlanmasıyla bitiyor. Okurken diyorsunuz heh tamam kesin böyle olacak ama bi bakıyorsunuz Jane tam tersini yapmş. Zaten Jane karakteri de biraz farkl bir yapıya sahip. O yüzden insan kestiremiyor ne yapacağını. Sonu benim çok hoşuma gitti çünkü tamam iste burda bitiyor daha nasıl yüz sayfa var diyorsunuz ki başka bi durum çıkıyor. Bunu size öncesinde sezdirmiyor ( ben de öyle oldu yani, ben anlayanadıysam bilemiyorum ) sonra bir anda bi karar verip olaylar yön değiştiriyor. Uzun ama kendini okutan bir kitaptı. Hatta öğrendim ki filmi de varmış. Onu da izleyeceğim. Bence okuyun. Ben kitabı çok sevdim. Siz de filmini izlemiş bile olabilirsiniz ama kitabın çok daha güzel olduğundan eminim.
Jane EyreCharlotte Brontë · Can Yayınları · 202042,2bin okunma