·408 syf.····Okunma: 08 Şubat 2020 16:16 Ahmet Ümit kesinlikle en iyi polisiye yazarlarından biri. Gerçekten okurun ne istediğini çok iyi biliyor ve her sayfada okuru heyecanlandırıyor.. Bu kitabında da aynı heyecan vardı bende.. Veeee bayıldım.. asla tahmin etmemiştim olayların bu şekilde gerçekleşeceğini...
Yazar, kitaptaki her karakteri okuyucuyu sıkmadan, dolu dolu anlatmış. Ayrıca dilinin akıcı olması daha hızlı okunmasını sağlıyor. Şunuda belirtmeliyim ki, Ahmet Ümit tam olarak İstanbul aşığı. Ve tarihini de çok iyi biliyor. Kitaplarında da yer olarak genel olarak İstanbulu seçip, tarihini de yerli yerince sayfalara eklemiş. Açıkcası bu, kitaptaki en sevdiğim şey oldu. Beyoğlu’nun sokaklarının betimlemesini de o kadar iyi yapıyorki.. sanki o sokaklardan sizde geçiyorsunuz.
Kitabın konusuna gelecek olursam, birlikte büyümüş olan 3 dostun hep birlikte bir cinayeti çözmeye kalkışması ile olaylar ilerliyor. Okuduğum her polisiye kitabında olduğu gibi bunda da katili doğru tahmin edemedim
Okuduğum kitaplar arasında kurgusu en iyi olandı. Olaylar arasında böyle bi bağlantıyı asla tahmin edemezdim. Bu tarzda okumayı sevmeyenin bile seveceği bir kitap olduğunu düşünüyorum ve şiddetleeee tavsiye ediyorum!