1saatte okuyacağınız güzel bir hikaye.Konusu 70 yaşında bir ihtiyar olarak doğan Benjamin'in başından geçenleri anlatıyor.Alışılmışın dışında hayatı tersten yaşayan birisi yaşlı olarak doğuyor ve bebek olarak son yolculuğuna çıkıyor.Genel anlamda kitap güzeldi ama pek detay verilmemiş örneğin kitapta babasıyla olan ilişkileri anlatılırken annesiyle hiçbir diyaloğu yansıtılmamış.Ayrica bu kitabın filmi de mevcutmuş aslında okuduğum kitapların filmlerini pek izlemem genelde kitapla çok farklı olmasından dolayı ama bu sefer izledim bence filmde kitaptan esinlenilmiş ama o kadar filmde de yaşlı olarak doğan bebek olarak ölen kişinin hayatı anlatılıyor ama kitapla çok farklı olaylar var örneğin kitapta Benjamin'in oğlu oluyor filmde kızı ya da filmde Benjamin eşini ve kızını terkediyor ama kitapta böyle bir olay yok. Filmi kitaptan ayrı düşünürsek Brad Pitt'in oynadığı güzel bir film ama ben kitabı daha çok sevdim. Okumayı düşünenlere tavsiye ederim bu kıtabı zaten çok zamanınızı almayacaktır.