Karakterler ete kemiğe bürünüp boğazıma sarıldı sanki:(
Uçurtma avcısından sonra farklı bir beklentim olmamasına karşın yazarın şahsen acımasız bulduğum bu realist anlatımı beni yine yerle bir etti diyebilirim.
Evet maalesef coğrafya kaderdir ama en çok da çocuk ve kadınları yok eden, dişleri arasında çiğneyip sindiren lanet bir kader.
Kitap doğunun bastırılmış, susturulmuş, eziyet edilen kadınlarını konu alıyor ve elbette yine sistematik olarak cahil bırakılmış, savaş ve iç çatışmalar nedeniyle bir türlü huzur bulmayan Afganistan'ın çorak topraklarında geçiyor.
Ayrıntıları anlatacak değilim ama okuyan herkesin benim gibi hislerle kitabı bitirdiğine, bitireceğine eminim. Bir ara o kadar üzüldüm, o kadar hayal kırıklığı yaşadım ki yarım bırakmayı bile düşündüm ancak finale dair hep bir umut vardı içimde.
Umduğun gibi bir son muydu derseniz okuyup kendiniz görün derim. Ama mutlaka okuyun!!
Halihazırda komşumuz ve dünyanın dört bir yanında devam eden savaşlarda insanların yaşadıkları psikolojik ve fiziksel şiddeti anlamak için bire bir.
Temennim tüm dünyada barışın hakim olması ancak kimin sözüydü hatırlamıyorum ama dünya insansız başladı ve insansız son bulacak sözü sürekli aklımda dönüyor. Sanırım insan ırkı yok olana kadar savaşlar hiç bitmeyecek:(
instagram.com/p/CGvWMv1ph-H/?...
Bin Muhteşem GüneşKhaled Hosseini · Everest Yayınları · 2026119,5bin okunma