2020 3. kitabı
16 yaşında şizofreni tanısı konulmuş Deborah'in tedavi sürecini, yaşadıklarını, sanrilarini anlatmış. Kitap kızımızın akıl hastanesine yatmasiyla başlıyor aslında. Çok küçük yaşlarda mesane tümörü ameliyatı olmuş ve bu süreçte ona yalanlar söylenmiş, bu yalanlar küçük kızın kendine olan güvenini yıkmış ve inançlarını zedelemistir. Aslında okudukça insanların farkında değil dedikleri yaşlarda aslında hayatımızın temellerinin atıldıgini görüyor insan. Daha dikkatli davranmak gerekiyor çocuklara ben okudukça bunu farkettim. Deborah'in kendine kurduğu Yr isimli dünya, Yrce dili ve alfabesi, tanrıları yaşadıkları çok farklı bir dünya ve zamanla bu dünyanın tamamen hayatını kaplar olduğunu bu durumun gerçeklik algısını tamamen değiştirdiğini görüyoruz. Kendini iyileştirme süreci, bu süreçte yaşadığı krizler, kabullenememesi her şey gerçekçi olarak anlatılmış. Zaten yazarın bir dönem akıl hastanesinde yaşadığı olayları anlattığı bir kitap. Daha fazla yazıp spoi vermek istememOkumanızı öneririm.
Sana Gül Bahçesi VadetmedimJoanne Greenberg · Metis Yayınları · 202119,3bin okunma