···Okunma: 14 Şubat 2020 17:23 Benim açımdan oldukça farklı, eğlenceli,öğretici bir yolculuktu Nautilus Denizaltıyla yapılan denizaltı yolculuğu. Karakterler oldukça donanımlıydı genel kültür açısından ancak ben deniz canlıları ve okyanus biyolojisi üzerine pek bilgili olmadığım için kitabı okurken telefon sürekli elimde adı geçen deniz canlılarını araştırdım. Bir çok denizcilik terimi öğrendim ve doyasıya hayal gücümü besledim.
Kitabın sonu bence çok hızlı geçiştirilmiş gibi geldi bana. Ben Kaptan Nemo aslında kim, hangi ülkeye mensup, onu denizler altında bir yaşama iten ne bilmek isterdim. Belkide yazar bunu bizim hayal gücümüze bırakıyor ama ben yine de bunları bilmek isterdim.
Conseil ve Ned Land karakterleri oldukça başarılı ve üzerinde oldukça iyi düşünülerek oluşturulmuş karakterler çünkü Uşak Conseil Profesör Arronax'ın bilimsel yanını ve sakinliğini temsil ederken, Ned Land ise Profesörün hayal gücünü ve cesaretini temsil ediyor gibiydi.
Bilimsel bilgileri de içerdiğinden dolayı romanımız, araştırma süresi de işin içine giriyor ve kitabın okunup bitmesi tabi ki de vakit alıyor.
Farklı bir yolculuğa çıkmak isteyen herkes bu kitabı okumalı ve daha 1900'ler gelmeden önce yazarın bilimsel öngürülerinde bulunduğu bu kitabı herkes kitaplığında bulundurmalı.
Herkese keyifli okumalar.