2020 14. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2020 12:21
Açıkçası nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Bundan yaklaşık bir veya iki sene önce filmini izlemiştim ki yaptığım en büyük hatalardan birisi bence. Ama kitabı okudukça filmi unuttuğumu fark ettim. Zira Miss Bennet ve Mr. Darcy'e o kadar odaklanmışım ki onların dışında gelişen olaylara dikkat etmemişim. Kitap oldukça akıcıydı. Nasıl bittiğini anlayamadım bile. Ama kısaca şunları söyleyebilirim ki; gurur ve önyargı gerçekten kitabın kısa özeti gibi birbirleriyle açıkça konuşamadıklarından üç yüz doksan üç sayfa boyunca iki taraftın başından öyle çeşitli olaylar geçiyor ki akıl almaz ama öyle güzel sonla bitiyor ki böyle bir kitabı okuduktan sonra gerçek yaşama dönmek oldukça zor benim için. O dönemlerde yaşamayı çok isterdim açıkçası. Jane Austen öyle güzel anlatmış ki olayın içinde hissettim kendimi. Uzun bir süre etkisinden çıkabileceğimi sanmıyorum ve gerçek hayattaki ilişkilerime daha özenli davranabileceğimi fark ettim. Herkese tavsiye ederim mutlaka okunması gereken çok nadir kitaplar arasında.
Gurur ve ÖnyargıJane Austen · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202597,7bin okunma