2020 11. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2020 11:51
Herkese iyi haftalar. Daha öncede Gülseren Budayıcıoğlu’nun 2 kitabını okumuş biri olarak hafta sonu Camdaki Kız kitabını okudum. Öncelikle söylüyorum ki; Hayata Dön kitabını daha çok beğendim. Acaba Camdaki Kız kitabını gene reklamı fazla yapıldığı için önyargımdan dolayı mı beğenmedim bilmiyorum. Her okuduğum cümlede ‘eeee?’ , ‘yok artık.’ , ‘bunda da varmış biraz saflık!’ diyerek okudum. Ve off bitsin artık şu kitap dedirtti bana. Ben kitaba başlamadan önce arkadaşım Doğduğun Ev Kaderindir dizisinin hikayesiymiş kitap demişti. Belki bazılarınız da bilir Doğduğun Ev Kaderindir dizisi haftanın 7 günü günde 3 sefer televizyonda oynuyor. O yüzden diziden önce gideyim de olayı öğreneyim diyerek bu beklentiyle okudum. Ama bu da değilmiş. Zeynep ismi var tamam, hikayesi de diziyle aynı tamam. Ama Mehdi bambaşka bir kişi ve olaylar. O yüzden oradan da yüzüm gülmedi. Zaten Zeynep’in hikayesine 2 kere değinilmiş. Normalde saçma sapan bir aşk beşgeni var. Nalan-Sedat-Hayri-Türkan-Laz Kız. Hepsi hayatta yaptıkları hataları yaşadıkları çocukluklarındaki psikolojik sorunlara bağlıyor. Ve hiç de mantıklı şeyler yapmıyorlar. Nalan başlı başına bir fiyasko. Hikayesi tamam çok acıklı, çok üzücü falan ama at gözlüğüyle maşallah 45 yaşına kadar gelmiş. Hayri desen al karşına evire çevire dinlene dinlene döv. O kadın dövmeyi günlük öğün gibi görüyor ya. Biz de dövsek sorun olmaz herhâlde?! İçlerinde en çok Sedat’ı merak ettim. Acaba nasıl bir insan böyle bir duruş sergiler diye sorguladım. Belki ileride onunla da seansları olur ve onu da yazar. O zaman sadece Sedat kısımlarını okuyabilirim. Neyse sonuç olarak çok da önermemekle beraber kararı sizlere bırakıyorum.
Camdaki KızGülseren Budayıcıoğlu · Doğan Kitap · 201928,1bin okunma