Puan vermedi·112 syf.····Okunma: 18 Şubat 2020 05:21 Merhaba arkadaslar
Kitabin hakkinda kisa ve öz bir iki düsüncemi yazacagim.
Bu kitabin bana hatirlattigi iki sey oldu biri Maras olaylari ikincisi Sivas. Tabiki daha fazla hatirlaya bilecegim seyler var, lakin ben bu kadar ile yetinmeyye calistim. Aslinda kitabin kirilma noktasi 33. sayfasinda oluyor. Kitapdan alinti söyle "onun kendisini etkilemeyi basardigini söylemisti bana (ama askla olmayan nedenlerle etkilenmisti)". Iste bu satirdan sonra sorulmasi gereken sorular sunlar olsagerek.
Hangi nedenlerden dolayi etkilenir insan?
Hangi nedenlerden dolayi bir kisiden etkilenir insan?
Birinin bir digerini etkileyebilme nedenleri nelerdir?
Bir kisi diger bir kisiyi etkilemeyi neden basarabilir?
Insanlar ne gibi ilgilerinden dolayi etkilenirler?
Etkilenenin ve etkileyenin istek ve beklentileri nelerdir etkilenmekten-etkilemekten?
Etkileyen kisinin, durumun, olayin, yazinin, kitabin, ya da sözün etkileme acisindan araclari nelerdir?
Etkilenen kiside hangi olgularin olusmasi gereklidir etkilenmesi icin?
Sizlerden ricam "etkilenmek" kelimesi adi altinda bendenizden daha güzel sorular sorup bu sorulara cevaplar bulmaniz. Bulmus oldugunuz cevaplari benimle paylasirsaniz cok ama cok sevindirirsiniz bu garibi. Ben kendimce biraz denedim öyle güzel sonuclar cikiyor ki, toplumu, ideolojileri, dini, daha da güzeli insanin kendini sorgulatiyor her alanda. Kolay gelsin.
Saygilarimla, herkesi kiskandiracak kadar güzel ve saglikli kalmaniz dileklerimle. Cetin Demirkiran