·520 syf.····Okunma: 26 Ocak 2020 14:25 Aslında bu tür kitaplara uzun zamandır elim pek gitmiyor. Bir dönem çok okurdum, bunun sebeplerinden biri de John Verdon'dı. Yazmış olduğu serinin benim nezdimde değeri çok büyük. Seriyi neredeyse başından beri takip ediyorum. Okuma zevkim çok farklı yönlere kaymış olsa da John Verdon dan vazgeçemiyorum.
Gelelim son kitabı hakkındaki düşüncelerime. Baştan söyleyeyim kayırıyor olabilirim birazcık... :) 5 kitaplık seri iniş ve çıkışlarla dolu yani bazı kitaplar daha çok zevk veriyor bazıları yazarın standardının altında kalıyor. Son kitabı seride en beğendiğim kitaptı diyemem ama ikincisi diyebilirim. Kalemi her zaman olduğu gibi oldukça akıcıydı. Dedektiflik, macera,polisiye türünde pek görmeye alışık olmadığımız altı çizilesi satırları vardı. Durup düşündürdü sadece heyecan peşinde koşturmuyordu. Lakin şunu da belirtmem gerek ki heyecan dozu kitap boyunca çok fazla da yükselmedi. İçeriğinde ırkçılık konusuna da değinmiş, kitaptaki olayın(cinayetlerin) bununla da bağlantısı var. Ortalarında aslında olay çözülmüş gibi gözükür iken sonuna kadar yön değiştirmeye devam ediyor. Bu durum bazı okurlara sıkıntı verebilir. "Artık bir karar verin de şu olay çözülsün dedirtebilir."Her ne kadar serinin son kitabı olsa da okuma sıralamasına uymamanız alacağınız zevkte çok büyük bir etkisi yapmayacaktır. En beğendiğim alınti:
#60615482
Naçizane kitap hakkındaki incelememi buraya kadar okuduysanız teşekkür eder, bol kitaplı günler dilerim. Umarım izlenimlerimi düzgün aktarabilmiş az da olsa faydalı olabilmişimdir. :)