Dil Yarasından Yakınanlara Çözüm Önerisi
2020 5. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2020 01:48
"Tongue Fu (Sözlü Dövüş Sanatı)" kitabı tesadüfen karşıma çıktı ve güzel bir tesadüf oldu. Birleşik Devletler'de iletişim atölyeleri ve seminerleri veren Sam Horn'un o çalışmalardaki deneyim ve öğretilerinin somutlaşmış hali. Kitapta temel olarak sosyal ilişkilerimizi, kullandığımız dili biçimlendirerek daha olumlu bir havaya taşıyabileceğimiz anlatılıyor. Böyle bakıldığında kitap benzer vaatlerde bulunan diğer kişisel gelişim kitapları gibi bir kitap olabilir mi diye düşündürtebilir ancak kitaptaki notların, anekdotların, tekniklerin büyük çoğunluğunun uygulanabilir oluşu ilk sayfalardan anlaşılıyor. Otuz bölümde farklı iletişim sorunları üzerine yanlışlar/doğrular, atölye katılımcılarının anıları ve simüle edilmiş sahneler karşılıyor bizi. Kitap, kişinin ihtiyaç ve eksiklerine göre bazı bölümler gereksiz gelebilir ama yine de okurunun gündelik çatışmalarını herkes için daha iyiye taşıyacak güçte olduğunu düşünüyorum. Tür: Eğitim, iletişim ‌Sayfa sayısı: 289 ‌Kitabın yapısı: Otuz bölümden oluşuyor ‌Verimlilik: 9/10 ‌Dil ve anlatım: 7.8/10 ‌Akıcılık (Sayfalar art arda çevriliyor mu?): 8/10 ‌Çekicilik (Kitap, “Beni oku!” diyor mu?): 8.4/10 ‌Kitabın sıkleti (İçine girme zorluk seviyesi): Kolay ‌Hitap ettiği kesim: Genel ‌HP (Hüs’ün Puanı): 8.8/10
İlişkiler
Tongue FuSam Horn · Boyner Yayınları · 20165,8bin okunma