Şeker Portakalı İncelemesi.
2020 2. kitabı
Şeker Portakalı. Canım Zezé... Söze nasıl başlasam bilemiyorum. Kalp kırıklarımdan mı söz etsem yoksa Zezé'nin kalbimde açtırdığı umut çiçeğinden mi? Gerçekten o yaşta bir çocuğun, böylesine zor olaylara göğüs germesi ve her daim tutunacak bir dal bulması beni çokça etkiledi. Hatta bazen o dallarda açan çiçekleri bile görür oldum. Baş karakterin -Zezé- hayal dünyası o kadar güzeldi ki, kitabı okudukça onun zihnine girebilmek istedim. Daha derinden tanımak istedim onu, daha da gerçeğe evrilmesini ve karşıma çıkmasını istedim. Çevresinin üstüne yapıştırdığı birtakım lakaplar ve sıfatları, o kadar benimsemesi biraz kalbimi kırdı. Kendine her öyle seslenişinde canım acıdı ve acım somutlaşarak gözyaşına evrildi. Ağladığı kitap sayısı üçü geçmeyen ben, bu kitapta en az dört kere ağladım. Anlatım diline gelecek olursak, yalın bir dile sahip ve her yaştan insanın rahatça okuyabileceği bir kitap. Yüksek bir beklenti ile başlamama rağmen hayal kırıklığına uğramadığım nadir kitaplar arasına girdi, bunu başardı ve kalbime dokundu. Tek sorun, ki buna sorun denir mi tartışılır, bazı karakterlere bir noktadan sonra pek yer vermemiş. Yani sanki her bölüm Zezé ve bir başka karakter arasında geçiyor gibiydi. Bundan çok rahatsız olmadım ama keşke o karakterleri de bir araya getirseydi yazar diye düşünmekten de kendimi alıkoyamadım. Kısacası kitap okunması gereken kitaplardan biriydi. Okuyun ve okutun derim. Şeker Portakalı José Mauro de Vasconcelos
Şeker PortakalıJosé Mauro de Vasconcelos · Can Yayınları · 2025275,2bin okunma