2020 9. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2020 01:15
Shakespeare'i ilk defa okudum. Etkileyici bir dili ve anlatımı var. Kullandığı kelimeler, söz sanatları çok başarılı. Edebi bilgisinin çok gelişmiş olduğunu anlamak zor olmasa gerek. Eski dönemlerden, mitolojik kavramlardan bahsetmesi bunu gösteriyor. Kitaba gelecek olursak;çoğumuzun bildiği, okumasa da ismini bir yerlerden duyduğu efsane olmuş bir eser. Romeo ve Juliet'in aşkı. Birbirine düşman iki ailenin içinden çıkmış umutsuz ve talihsiz aşıklar. Ölümün bile ayıramadığı sevgi. Kitabı okumak isteyenler için ilk olarak şunu söylemek istiyorum:Bu bir tragedya arkadaşlar yani bir tiyatro eseri. Ben bu 132 sayfayı 1 haftada okudum. Bir haftada normalde 300 400 sayfa romanları rahatlıkla bitiriyorum. Ama tiyatro metinlerinin kısa olmasına rağmen bu kadar sürmesinin nedeni onları tekrar tekrar okuyup bir oyunmuş gibi hayal etmem. Çünkü okuyup geçmek anlamsız olacak ve size bir doyum vermeyecek. Ben herkese okumasını tavsiye ediyorum. Dünya edebiyatındaki en önemli eserlerden birisi olmasının yanında etkileyici bir üslubu olması da okunmaya değer kılıyor.
Romeo ve JulietWilliam Shakespeare · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202475,7bin okunma