Bir solukta biten eserlerden bir tanesi daha. Konusu karşılıksız, beklentisiz, kendinden ödün verilen aşkı anlatsa da daha çok platonik bir aşk söz konusu.
Kitabın sonuna doğru olumlu bir beklenti içine girdim. Belki mektup yazan kadın yanılıyordur diye. Fakat yanılmadığını görmek beni üzdü ve Bay R' nin davranışları yüzünden Bay R'yi tokatlamak istedim. İnsan aşık olacağı kişiyi seçemiyor cidden ve nedense hep hak etmeyenleri buluyor gönül. Mektup yazan kadın için çok üzüldüm.
Dili sade, anlaşılır ve gereksiz ögelerden yoksun. Karakter betimlemeleri gayet yerinde, olay örgüsü sade ve duygular okuyucuya geçebilmektedir. Ruhsal betimlemelerden çok olay örgüsüne ağırlık verilmiştir.
Kitap bölümlere ayrılmadan yazılmış. Yazı puntosu göz yormayacak şekilde. 16 yaş üstü okuyuculara yönelik bir eser olduğunu düşünüyorum.
Klasik okumaktan çekinenler için ideal bir başlangıç kitabı. Yazarın eserleri içinde de en rahat okunacak eser olduğunu düşünüyorum.