• Bay Less’i, basılacağını haber aldığım andan beri merak ediyordum. Bu yüzden çıkar çıkmaz edindim. Kitabı okudum ve “puf”. Boşuna beklemişim. Beklediğim gibi bir kitap çıkmadı ne yazık ki. Öncelikle şunu söylemeliyim ki, dili çok akıcı ve çok güzel okunuyor. Ama işte konusunu sevmedim. O yüzden biraz sabırla okudum. Belki de ben çok yüksek beklentiyle okuduğum için böyle düşünüyorum, bilemiyorum. Ama hepimiz o duyguyu biliriz; okuduğumuz karakterin ya da kitaptaki herhangi bir karakterin yerine koyarız kendimizi. Ben olsam ne yapardım, ne düşünürdüm gibi. Ama Bay Less’de karakterler bana uzak geldi. Bu kitaptaki hiçbir karaktere yakın hissetmedim kendimi. Başka birinin, beni ilgilendirmeyen hayatını okudum. Kitabı bitirdim ve dedim ki, “İyi de hacı bundan bize ne, niye anlatıyorsun bunları.” Bunun, karakterin eşcinsel olmasıyla bir alakası yok bu arada.
Kurgu ödülü falan almış ama ne bileyim belki de ben pek sevmedim.
• Netice itibariyle dostlarım bana sorarsanız pas geçin derim. Ki sormazsınız biliyorum, o yüzden merak edenlere lafım yok. Kapağı güzelmiş ödül almış falan diye okumak isteyen varsa da diyeceğim şu ki; pek bir numarası yok, okumasam da olurmuş. Belki orijinal dilinde akıcılık ve kelime seçimi olarak daha çekicidir bilemiyorum.
Sevgiyle ve kitapla kalın dostlar.