2020 60. kitabı
Öncelikle kitap incelemesine medyum kitabıyla başlayalım bence en dramatik ve en gerilimli filmlerden biridir tabii bunun nedenlerinden biri de aile dramlarının bizi her zaman etkiliyor oluşudur jack torrance i overlok otelini 217 numarayı hatırlamayanımız yoktur öyle değilmi yani jackin çıldırması ailesini yok etmeye çalışması kitaba tam bir dram havası vermiştir doktor uykuda ise dram havası yoktu bana göre bu yüzdende medyum kitabını ben daha çok sevdim Bildiğiniz gibi kubrick 'in cinnet filmi medyum kitabından uyarlanmış diğer king filmlerinden oldukça yüksek bir puanı vardır sinemada esaretin bedeli cinnet yeşil yol bir klasik kabul edilsede shining cinnet filmi kingin dediği gibi kitabın gerisinde kalmıştır kingin dediğine kesinlikle katılıyorum çünkü kitabı okuyanlar iyi bilirki cinnet filminde kitaptaki en önemli sahneler çıkartılmıştır iyi bir edebiyat uyarlaması kitabın aslına gidişatına sadık kalmalı kitabı kendine göre yorumlamalı kitabı güzelleştirmeli kitabın en güzel yerlerini filme eklemeli diye düşünüyorum ancak cinnet filminde kitabın aslına sadık kalınıp jack nicholson çok güzel bir performans sergilesede kitabın sonu filmden çıkartılıp filme yeni bir yorum getirilmiştir işte tam bu yüzdende kitap benim için filmden daha güzeldir özellikle overlook otelinin hikâyesi grady ve o yangın gecesi halâ aklımdadır Gelelim doktor uykuya kitapta drama yerine daha çok bilimkurgu ve fantastiklik egemen bu yüzden kitap medyum gibi bir klasik olamıyor ancak abra ve dan dayının birlikteliği güzel yazılmış kitap aslında overloktan bağımsız bir hikâye diye düşünüyorum overloktan çok avcılar yani rosie gibi ışıldayanları avlayanları anlatıyor ancak doktor uyku ile medyum un hikayesi bağımsızda olsa iyi birleştirilmiş 2 hikâyede çok güzel ama en güzeli medyum ve benim için medyum kitabı ile jack torrance tam bir klasik olarak kalacak
Doktor UykuStephen King · Altın Kitaplar · 20132,177 okunma