···Okunma: 01 Mart 2020 06:33 Yazarın okuduğum ilk kitabı. Gerçekten sürükleyici ve kurgusu iyi. Sonuç hiç beklenmedik, çok şaşırtıcıydı diyemem, yazar da zaten o ihtimali de baya olası gösteriyor kitap boyunca.
Spoileri içerir.......
Ama asıl ilginç olan hastalığın ilerleyişine tanıklık etmek. Hasta kişinin de kendi hastalığı ile ilgili karar verememesi, bi kendisini bi geri kalan herkesi suçlu gösterecek kanıtlar bulması, işleri çok daha karmaşık hale getiriyor. Ruh sağlığını, travmalarımızı önemsemek ve çözmek için çaba sarfetmek çok önemli. Yoksa bu hikayede de olduğu gibi, ne yazık ki travmaların üstü kapatılınca unutulmuyor.
Benim için tek negatif tarafı, gerilim tarzı romanlardan hoşlanmamam. İnsanın bilinçli bi şekilde gerçek ya da yaşamsal olmamasına rağmen, kendisini bedensel ve ruhsal bi gerilimin içine atması bana hep biraz saçma gelmiştir. Bu kitap, kitap klubümüzü bir kitabı olduğu için okudum. Aslında yaşamımızın yaşanılabilirliğini, daha iyi nasıl yaşanabileceğini anlatmayı hedefleyen, hatırlatan kitaplar beni hep daha çok heyecanlandırıyor.