2020 10. kitabı
Selman Kayabaşı' nın Teşkilat, Muhafız, Operasyon üçlemesinin ikinci kitabı. ASELSAN’daki gizli projede görev yapan Elektronik Mühendisi Semih Temiz, Sakarya’daki bir arazide intihar etmiş olarak bulunur. Bunun bir suikast olduğunu düşünen MİT, Affan Alkan’ı suikastı çözmekle görevlendirir. Dünyayı yöneten iki gücün varlığından bahsediliyor. Biri asırlardır varlığını gizlemesine rağmen deşifre olmuş tapınakçılar, diğeri ise 2000 yıllık Türk tarihinden bu yana gelmiş geçmiş, çözülememiş hücre sistemiyle hareket eden Teşkilat. Tarihe, özellikle de yakın tarihe farklı bir açıdan bakmak isteyenlere tavsiye ederim. Kitaptan Alıntılar " Gözün çamdaysa evvel kozalak olacaksın!" " Gün gelecek yanacaksın, yandın mı patlayacaksın. O vakit etrafında kaç kozalak varsa hepsini yakacaksın!" " Ağızdan girenin hesabını ahirette, ağızdan çıkanın hesabını dünyada soruyorlar beyim." Ne zaman ki insanlar bozuldu; içlerine kötülük ve hainlik düştü, kahve-hanenin tadı bozuldu; o vakit kahvenin de tadı bozuldu. "Silâhınız güçlü olduğu için değil siyasetiniz güçlü olduğu için bu vazifeye lâyık görüldünüz. Anadolu'ya harp etmeyi bilen bin komutan gitse ne gitmese ne! Bu millet, kendi toprağını düşmandan temizleyecek kadar asil ve azimlidir. Ancak, Anadolu'ya istiklâl getirmek tek başına kâfi değildir. Memleketi işgalden kurtarma işini millete bırakınız ve ferah olunuz!" Her uykunun bir sonu var... Bu kez uykunu sen sonlandır. Uyanmaya niyet et! İnsan iki anı yakalayamaz... Bir, uykuya daldığı anı, bir de öldüğü an... "Kontrol edebildiğin ihanet, kontrol edemediğin sadakatten iyidir. Seni bu yüzden listenin başına yazdık!" Arka Kapağından Alıntı Teşkilat, Müslüman olan ilk Türk Hakanı Satuk Buğra Han, Oğuz yabgusuna isyan edip, Türk boylarına İslam"ı yayan Selçuk Kudüs"ün fatihi Selahaddin Eyyubi, Kosova Devleti" ni kurduktan sonra hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu gibi pek çok ismi yetiştiren gizli bir ekipten oluşmaktadır. Keyifli okumalar dilerim.
MuhafızSelman Kayabaşı · Timaş Yayınları · 20091,474 okunma