2009
Timaş Yayınları

2023 25. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2023 19:55
Kitabın ilk sayfasında "bu kitapta anlatılan olay ve kahramanlar tamamen hayal ürünü olan bir senaryonun parçasıdır" cümlesi yer alıyor... Ama kitabı okudukça sadece ilk sayfasının hayal ürünü olan bir senaryo olduğunu gördüm..!!!
·284 syf.·
2023 186. kitabı
Muhafız Selman Kayabaşı Yazarın bu serisi Teşkilat , Muhafız ve Hanedan şeklinde bir üçleme. 3 ay önce okuduğum ilk kitabı Teşkilatın incelemesini de buraya bırakıyorum ( #213213074 ). Kitaba geçecek olursam Teşkilatın bence çok ama çok altında o kitaba göre tek aynı olan şey yazarın dili ve akıcı kalemi o kadar. Bu kitabın konusu 1917 ve 2007 ASELSAN cinayetlerini konu alan bir kurgu... Yazar zaten genellikle devlet-i ebed müddet çerçevesinde tarihi ve siyasi kurgu romanlar yazıyor. Kitabın 1917 kısmında Enver Paşa'yı o kadar hor hakir görmüş, küçümsemiş, aciz göstermiş, Mustafa Kemal karşısında Enver Paşa'yı olabildiğince aşağı, aciz göstermiş hiç gerçekçi değil. Yine hilafetin kaldırılması teşkilatın emri felan muhafazakarlara bir Mustafa Kemal'i sevdirme cümleleri her şeyi aldığı emir ile yaptığını yazması, Abdülhamid, Vahdettin, Teşkilatın başı ve Enver Paşa ve de Mustafa Kemal'in bir odada görüşmesi kurgulanmış böyle bir görüşme gerçekten iyi bir kurgu yeteneği ister bırakın kimseyi şirin göstermeye çalışmayın herkes kendi çerçevesinden değerlendirme yapsın. 2007 kısmına gelince ASELSAN cinayetleri konusu güzel işlenmiş lakin Özal, Garih ve Yazıcıoğlu gibi isimlerin de aynı teşkilata üye olduğunu hatta Abdullah Gül'ün Cb adaylığını teşkilat istedi gibi ifadeler var bu minvalde öyle bir teşkilat varsa o zaman bu Devlet Bahçeli'dir demediği kalmış. Devlet-i ebed müddet'e inanıyorum, Türkiye'nin 1040 dandanakan ile kurulduğuna da inanıyorum, böyle bir teşkilatın da varlığı olabilir ama pek tabi bunun kitap da anlatıldığı gibi olduğunu düşünmüyorum. Yok hilafet İngilizleri engellemek için kalkmış, yok planlıymış, yok Enver paşa aciz, düşük zekalıymış felan ya da Abdullah Gül'ün
2024 68. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2024 23:27
Muhafız isimli bu kitabı ,Teskilat ve Hanedan isimli diğer kitapların üçünüde, bunca yoğunluğuma rağmen çok dikkatle ,bazı yerleri defalarca olacak şekilde okudum .İçinde bir Devletin nasıl işleyişine dair çok güzel yerler vardı ,konular çok samimi yazılmısti. Bir çok cümlenin altını çizdim. Paylaşmaya yetistiremezdim .O kadar içine aldiki ,sanırım bir haber seyretsem aklıma bu kitapta yazılı olanlar gelir .Benim için çok değerli, güzel, akışkan, tarihten bu günümüze uzanan yollarla doluydu .Üç kitabida tavsiye edebilirim . Anladımki ;düşününce evet "Çamda bizim ,Kozalakta "
2020 10. kitabı
Selman Kayabaşı' nın Teşkilat, Muhafız, Operasyon üçlemesinin ikinci kitabı. ASELSAN’daki gizli projede görev yapan Elektronik Mühendisi Semih Temiz, Sakarya’daki bir arazide intihar etmiş olarak bulunur. Bunun bir suikast olduğunu düşünen MİT, Affan Alkan’ı suikastı çözmekle görevlendirir. Dünyayı yöneten iki gücün varlığından bahsediliyor. Biri asırlardır varlığını gizlemesine rağmen deşifre olmuş tapınakçılar, diğeri ise 2000 yıllık Türk tarihinden bu yana gelmiş geçmiş, çözülememiş hücre sistemiyle hareket eden Teşkilat. Tarihe, özellikle de yakın tarihe farklı bir açıdan bakmak isteyenlere tavsiye ederim. Kitaptan Alıntılar " Gözün çamdaysa evvel kozalak olacaksın!" " Gün gelecek yanacaksın, yandın mı patlayacaksın. O vakit etrafında kaç kozalak varsa hepsini yakacaksın!" " Ağızdan girenin hesabını ahirette, ağızdan çıkanın hesabını dünyada soruyorlar beyim." Ne zaman ki insanlar bozuldu; içlerine kötülük ve hainlik düştü, kahve-hanenin tadı bozuldu; o vakit kahvenin de tadı bozuldu. "Silâhınız güçlü olduğu için değil siyasetiniz güçlü olduğu için bu vazifeye lâyık görüldünüz. Anadolu'ya harp etmeyi bilen bin komutan gitse ne gitmese ne! Bu millet, kendi toprağını düşmandan temizleyecek kadar asil ve azimlidir. Ancak, Anadolu'ya istiklâl getirmek tek başına kâfi değildir. Memleketi işgalden kurtarma işini millete bırakınız ve ferah olunuz!" Her uykunun bir sonu var... Bu kez uykunu sen sonlandır. Uyanmaya niyet et! İnsan iki anı yakalayamaz... Bir, uykuya daldığı anı, bir de öldüğü an... "Kontrol edebildiğin ihanet, kontrol edemediğin sadakatten iyidir. Seni bu yüzden listenin başına yazdık!" Arka Kapağından Alıntı Teşkilat, Müslüman olan ilk Türk Hakanı Satuk Buğra Han, Oğuz yabgusuna isyan edip, Türk boylarına İslam"ı yayan
2021 50. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2021 22:30
Her ne kadar yazar kitaplar ile ilgili olarak anlatılan olay ve kahramanların tamamen hayal ürünü olduğunu söylese de okudukça size çok tanıdık gelen kişi ve olaylarla karşılaşacaksınız. Okurken araştırmaya iten sorgulatan bir seri ..
2021 3. kitabı
Kitap tarihten günümüze gelen teşkilat ile tapınak arasında geçen mücadeleye ışık tutuyor. Gerçekçi olanı bir çok konu mevcut. Lakin bazı konular da komplo teorisi olarak görünüyor. Ama yine de bir solukta okunup bitiyor..
Tarih
2020 23. kitabı
Okunma: 23 Haziran 2020 14:30
Tapınak ve Teşkilat’ın yakın dönem siyasi tarih sürecinde ki; devlet oluşumlarını, siyasi şekillenmeyi, hükümetlerin belirlenmesini ve yönetimleri nasıl yönlendirdiklerini, oluşturduklarını ve hatta direkt belirlediklerini anlatmakta. Osmanlı’nın yıkılmasından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına, ASELSAN suikastinden Üzeyir Garih olayına kadar birçok konu hakkında ilginç-merak uyandıran bilgiler içermekte. Çoğu kez “acaba!”, “olabilir mi?” diye şaşırtan bilgileri yazar, özgün üslubu ve sürükleyici anlatımıyla okura anlatmakta. “ Tarih boyunca dünya siyaseti, iki iktidar merkezi tarafından yönetilmiştir. Bütün devletler, birlikler, bölgesel ittifaklar, siyasi, ekonomik ve sosyal gruplar, ordular bu iki merkez tarafından yönetilir. Bunlardan biri TEŞKİLAT, diğeri ise TAPINAK’tır.” Mükemmel bi eser. Siyaset ve tarih meraklıları okumalı.
2020 10. kitabı
Derin Devletin mekanizmalarını konu alan Teşkilât kitabının devamı niteliğinde olan hangisi gerçek hangisi kurgu diye düşündüren fakat zaman ve şaısla farklı olasa da yaşanan olayların birebiri gerçekleştiği fikrini uyandıran bi kitap.Seriyi yeniden ele alıp okuma zamanı geldi sanırım.
2011 9. kitabı
Okunma: 15 Mart 2011 23:45
Serinin ilk kitabı Teşkilatı okumadan Aselsan da ki genç mühendislerin intiharıyla ilgili merakımdan olsa gerek bu kitabı okuma gereği hissettim. Türk siyasetinin güncel ve yakın tarihte yaşanan olayları üstü kapalı kurguyla harmanlayıp kurtlar vadisi filmini andıran bir senaryo tadında yazılmış diyebiliriz.
2020 5. kitabı
Geçmiş ile günümüzde yaşanan olayların benzerliklerini yansıtmasıyla gerçekten ders alınması gereken bir kitap. Tarihimize bakış açımızı değiştirecek ufkumuzu genişletecek seviyede bir eser

Selman KayabaşıYazar · 15 kitap
Zonguldak’ın Devrek İlçesi’nde dünyaya gelen yazar, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü mezunudur. Tarih ve siyaset konulu kitapları askeri kurumlar ile polis akademilerinde tavsiye edilmiştir. Pana Film tarafından hazırlanan Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin konsept danışmanlığını yapmıştır. Kitaplarının birçok bölümünü Kudüs, Rodos, Saraybosna, İsfahan, Konya, Horasan, Kırım gibi roman kahramanlarının yaşadığı şehirlerde yazmıştır. Roman ve senaryo çalışmalarına devam etmektedir.